За Тотенхем који може нешто и да освоји...!

Заха, Марсијал и Сесењон! Трилинг на мети Маурисија Покетина!

Фудбал 27.05.2018 | 22:35
За Тотенхем који може нешто и да освоји...!
Годинама га већ називају једним од најталентованијих младих тренера Европе, а њему је већ 46 лета и нема још ниједан трофеј? И таман што су се навијачи забринули да би жеља за титула могла да га одведе у неки други клуб, Маурисио Покетино је потписао нови уговор. Јасно нам је свима: чим је то урадио значи да је добио и чврста уверавање Тотенхема да ће му довести права појачања, играче зреле да му заиста донесу трофеје. Дејли Мејл је конкретан: да ће му управа довести Вилфреда Заху, Антонија Марсијала или Рајана Сесењона!

Брзоноги офанзивац дакле на радару. И буџет од минимум 100.000.000 фунти (скоро 115.000.000 евра) за појачања. Наравно, неће све бити утрошено на једног играча, али Заха, Марсијал и Сесењонсу први на мети. Један од њих би био довољан, а сва тројица се уклапају у Тотенхемову филозофију да доводи младе играче који нису још достигли зенитх и којима ће цена само расти.

Сад, да ли ће успети да доведу било кога од њих сасвим је друго питање. Заха је већ дуго на мети, али Кристал Палас не жели да га прода. Манчестер јунајтед је расположен за растанак са Марсијалом, али би радије да га не прода неком ривалу из Премијер лиге. Фулам ће тешко задржати Сесењона, али је ту јака конкуренција осталих клубова, а 18-годишњи крилни фудбалер још није ни опробан у Премијер лиги.

Тотенхем је ипак све пожељнији клуб. Покетиново потписивање новог, петогодишњег уговора вредног 9.000.000 евра по сезони, сигурно га је учинило само још атрактивнијем. Плус је ту и нови стадион… Најтеже је направити тај један искорак. Убедити најбоље да си прави клуб.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар