Za Totenhem koji može nešto i da osvoji...!

Zaha, Marsijal i Sesenjon! Triling na meti Maurisija Poketina!

Fudbal 27.05.2018 | 22:35
Za Totenhem koji može nešto i da osvoji...!
Godinama ga već nazivaju jednim od najtalentovanijih mladih trenera Evrope, a njemu je već 46 leta i nema još nijedan trofej? I taman što su se navijači zabrinuli da bi želja za titula mogla da ga odvede u neki drugi klub, Maurisio Poketino je potpisao novi ugovor. Jasno nam je svima: čim je to uradio znači da je dobio i čvrsta uveravanje Totenhema da će mu dovesti prava pojačanja, igrače zrele da mu zaista donesu trofeje. Dejli Mejl je konkretan: da će mu uprava dovesti Vilfreda Zahu, Antonija Marsijala ili Rajana Sesenjona!

Brzonogi ofanzivac dakle na radaru. I budžet od minimum 100.000.000 funti (skoro 115.000.000 evra) za pojačanja. Naravno, neće sve biti utrošeno na jednog igrača, ali Zaha, Marsijal i Sesenjonsu prvi na meti. Jedan od njih bi bio dovoljan, a sva trojica se uklapaju u Totenhemovu filozofiju da dovodi mlade igrače koji nisu još dostigli zenith i kojima će cena samo rasti.

Sad, da li će uspeti da dovedu bilo koga od njih sasvim je drugo pitanje. Zaha je već dugo na meti, ali Kristal Palas ne želi da ga proda. Mančester junajted je raspoložen za rastanak sa Marsijalom, ali bi radije da ga ne proda nekom rivalu iz Premijer lige. Fulam će teško zadržati Sesenjona, ali je tu jaka konkurencija ostalih klubova, a 18-godišnji krilni fudbaler još nije ni oproban u Premijer ligi.

Totenhem je ipak sve poželjniji klub. Poketinovo potpisivanje novog, petogodišnjeg ugovora vrednog 9.000.000 evra po sezoni, sigurno ga je učinilo samo još atraktivnijem. Plus je tu i novi stadion… Najteže je napraviti taj jedan iskorak. Ubediti najbolje da si pravi klub.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar