Виландер: РГ је нови почетак Ђоковића!

Да није РГ био би међу фаворитима! Седмоструки Гренд слем шампион Матс Виландер, данас аналитичар Еуроспорта, сматра да се Новак Ђоковић враћа у препознатљиву форму.

Тенис 27.05.2018 | 21:30
Виландер: РГ је нови почетак Ђоковића!
Ђоковић се мучи још од прошлог лета са формом, на коју је умногоме утицала и повреда лакта, а последњим играма на Мастерсима је показао да би ускоро опет могао да се бори за трофеје.

"Сигурно се враћа, да се овај Гренд слем не зове Ролан Гарос, ставио бих га међу седам или осам фаворита", рекао је Виландер. 

Меч који је посебно указао на његов повратак било је полуфинале Рима прошле недеље у којем се добро супротставио доминантном Рафаелу Надалу. 

"Мислим да његова каријера почиње поново, може остатку године да приступи као новом почетку. Поприлично је у истој ситуацији као када је имао 17, 18 година, пре него што је освојио први ГС. Има 31 годину, али креће испочетка. Тражи свој начин игре на терену у смислу интензитета. Ради опет са (Марјаном) Вајдом што је сјајан потез. Он је увек правио добре потезе, иако претходна сарадња са Андреом (Агасијем) није потрајала, научио је из сваког од њих". 

Виландер очекује Ђоковића у другој недељи РГ где ће његов прави ниво постати видљив. 

"Мислим да ће играти паметно мечеве до преломног тренутка. Тада ће најважније бити колико је спреман да се намучи ментално", закључио је Виландер. 

Ђоковић је добио добар жреб за Ролан Гарос, креће од квалификанта, а потенцијални ривали у наставку турнира могли да му буду Давид Ферер, Роберто Баутиста Агут, Григор Димитров, Давид Гофан, Доминик Тим, Александар Зверев, а тек у финалу Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар