Vilander: RG je novi početak Đokovića!

Da nije RG bio bi među favoritima! Sedmostruki Grend slem šampion Mats Vilander, danas analitičar Eurosporta, smatra da se Novak Đoković vraća u prepoznatljivu formu.

Tenis 27.05.2018 | 21:30
Vilander: RG je novi početak Đokovića!
Đoković se muči još od prošlog leta sa formom, na koju je umnogome uticala i povreda lakta, a poslednjim igrama na Mastersima je pokazao da bi uskoro opet mogao da se bori za trofeje.

"Sigurno se vraća, da se ovaj Grend slem ne zove Rolan Garos, stavio bih ga među sedam ili osam favorita", rekao je Vilander. 

Meč koji je posebno ukazao na njegov povratak bilo je polufinale Rima prošle nedelje u kojem se dobro suprotstavio dominantnom Rafaelu Nadalu. 

"Mislim da njegova karijera počinje ponovo, može ostatku godine da pristupi kao novom početku. Poprilično je u istoj situaciji kao kada je imao 17, 18 godina, pre nego što je osvojio prvi GS. Ima 31 godinu, ali kreće ispočetka. Traži svoj način igre na terenu u smislu intenziteta. Radi opet sa (Marjanom) Vajdom što je sjajan potez. On je uvek pravio dobre poteze, iako prethodna saradnja sa Andreom (Agasijem) nije potrajala, naučio je iz svakog od njih". 

Vilander očekuje Đokovića u drugoj nedelji RG gde će njegov pravi nivo postati vidljiv. 

"Mislim da će igrati pametno mečeve do prelomnog trenutka. Tada će najvažnije biti koliko je spreman da se namuči mentalno", zaključio je Vilander. 

Đoković je dobio dobar žreb za Rolan Garos, kreće od kvalifikanta, a potencijalni rivali u nastavku turnira mogli da mu budu David Ferer, Roberto Bautista Agut, Grigor Dimitrov, David Gofan, Dominik Tim, Aleksandar Zverev, a tek u finalu Nadal.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar