Лукач стоји иза својих ријечи

Пред Анкетним одбором данас изјаву даје министар унутрашњих послова РС Драган Лукач у вези информација о трагичној смрти бањалучког студента Давида Драгичевића. Лукач је рекао да стоји иза својих ријечи које је до сада рекао.

Република Српска 25.05.2018 | 11:24
Лукач стоји иза својих ријечи
"Ја сам био на службеном путу на који сам отиша прије нестанка Давида Драгичевића и вратио сам се негдје у вријеме када је пронађен. Сарадници су ме обавијестили да је тијело пронађено. Министар се иначе не укључује у истраге нити води истраге, зна се по којим је прописима прописано које надлежности има министар", рекао је Лукач.

Он је рекао да министар буде обавијештен о случају, а тужилац буде обавијештен о проналаску тијела и он одлучује да ли инспкетори могу изаћи на увиђај или да неко од њих буде присутан.

Да ли сте били обавјештавани о току истраге и од кога?

"Наравно ја будем обавијештен о свим стварима у вези са тежим кривичним дјелима или о стварима која узнемирују јавност".

Да ли сте у току истраге контактирали тужиоце?

"Два пута сам на то питање одговорио у НСРС. Послије подношења извјештаја тужилаштву након дан два сам информисао тужиоца Лепира да је извјештај поднесен и рекао сам му да би било добро да тужилаштво буде транспарентно".

Лукач је рекао: "Не знам да није на лицу мјеста вршен преглед џепова. Не знам ко је одлучио да леш пренесе у Градско гробље и не знам да ли је био леш под надзором полиције". 

Министар је рекао да је заједничка била одлука руководилаца МУП-а РС да се изаће на пресс конференцију с обзиром на притисак јавности те да буду транспарентни. 

"Нисмо имали разлога да кријемо било шта те да изнесемо податке које су у том моменту биле познате"

Да ли оправдано било да тужилац не буде присутан на пресу? 

То није уобичајено.

Да ли је познато да токсиколоши налаз нема судску вриједност?

То ће суд процијенити знам да су одређени налази однесени на ВМА

Лукач каже да нигдје није рекао да је покојни Давид Драгичевић извршио крађу.

Знате ли да није урађен увиђај у кући?

Да знао сам не у том тренутку, зато смо и извршили промјене у ПС Лауш. Дежурни инспектор из немара није изашао на увиђај , други дан је изашао и рекао да нема потребе вршти увиђај. Та крађа се у том тренутку није могла довести у вези са Давидом Драгичевићем. То је био пропуст.

Зашто сте говорили у скупштини о крађи када нисте имали увиђај?

Нидје ни у једном тренутку нисам рекао да је покојни Давид Драгичевић извршио крађу. Рекао сам да постоји снимак његовог наводно уласка у кућу. Тај снимак је донијела његова мајка, она је обавијестила службенике и сматрала је да се он крије у једној викендици, јер је мислила да се крије управо због те провале.

Она ми је рекла да је донијела тај снимак, да бјежи и да се крије и ево види се да је жив. Мени је то она потврдила на лицу мјеста.

Нисам ни у једном тренутку рекао како су ствари из провале доспјели у његове џепове.

Након Лукача, предвиђено је да овој сједници изјаве дају и поступајући тужилац у овом предмету Далибор Врећо, као и главни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука Желимир Лепир.

Прије њих изјаве су дали Дарко Ћулум, директор полиције РС и Синиша Кострешевић, начелник Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова РС, директор Завода за судску медицину РС Жељко Каран и начелник Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Дарко Илић.

Почело је саслушање и једногласно је усвојен дневни ред у вези са терминима саслушавања

Усвојен је записник са друге и треће и четврте сједнице Анкетног одбора.

У прилогу сваког записника је стенограм који је достављен од стручне службе НСРС.



Бранислав Бореновић је навео да је стигао одговор из ВСТС у вези са саслушањем тужилаца Лепира и Вреће. ВСТС је дозволио њихово саслушање.

"Ми не можемо вршити истражне радње" рекао је Бореновић.

Бранислав Бореновић је поздравио министра Лукача. Рекао је да у року од мјесец дана они морају поднијети извјештај те да су два члана групе Правда за Давида у Анкетном одбору без могућности гласања.

"Ово је пето узимање изјаве од представника институција РС који су били укључени у случај страдања Давида Драгичевића. Ми смо се договорили да постављамо питања и да завршимо у разумном року и да одговори буду што краћи" рекао је предсједник Анкетног одбора

(БН/Бука)

Коментари / 71

Оставите коментар
Name

ЗЕКА

25.05.2018 09:47

Од министра ме једино интересује кад ће дати оставку јер није компетентан да обнаша ту дужност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.05.2018 10:11

Неце он поднијети оставку. Није то цовјек! То су нељуди!

Name

Брод

25.05.2018 10:34

Он је ђубре, бандит.

Name

ДОБРОВОЉАЦ

25.05.2018 10:37

ЛУКАЦ СТОЈИ ИЗА СВОЈИХ РЕЦИ ЗАТО СТО МИЛОРАД ДОДИК СТОЈИ ИЗА ЊЕГА,ЈЕДАН ДРУГОГ СТИТЕ ДОК НАРОД НЕ ЗНА СТА ЦЕ ВИСЕ ОД НЕПРАВДЕ !!!

Name

лилy

25.05.2018 10:45

..неказе се "обнаса" него -ОБАВЉА...и никад НЕЦЕ поднијети оставкј јер 90% Срба зели Лукаца...а,ти иди у федерацију па лапрдај..

Name

ре

25.05.2018 10:47

Цркните дусмани лукач ХЕРОЈ.

Name

одговор

25.05.2018 11:01

знаш роки кад ће да поднесе оставку? кад о републици српској буду одлучивали нди, васковић, тришић, мехтић и остали шљам, а када власт буду бирала муслиманска дијаспора из њемацке, аустрије, свице, сведске, кад министарство мупа РС буде у СараЈЕВУ. Другим ријечима, НИКАД.

Name

Ре Ре

25.05.2018 11:03

ВОДИ ГА СЕБИ КУЦИ ПА НЕК У ТВОЈОЈ КУЦИ ЛУКАЦ БУДЕ ХЕРОЈ,И ЈА САМ РАТОВАО НИЈЕ САМО ОН.

Name

Лактаси

25.05.2018 11:26

БОТОВИ ТЕСКО ВАМА И СВИМ ОСТАЛИМА КОИ У ЛУКАЦУ ВИДЕ ЦОВЈЕКА, НИСТА ОН ЉУДСКО НЕМА ПА ЦАК НИ ЛИК.

Name

ре - ре

25.05.2018 11:28

Води га себи кући ако је херој, а ста сам ја који је цио рат био ту, јаднице јадни..

Name

Спавас ли мирно Јелена Јевдјениц

25.05.2018 11:56

А ста је тек радила супруга нацелника управе полиције РС Драгана Јевдјениц, запослена у министарству здравља РС...док је радила у банци својим малтретирањем, терором, бахатосцу и подлосцу изазвала је срцани удар... Бојис ли се Бога Јелена Јевдјениц, срцани удар се не заборавља...!!! Сва среца у министарству здравља РС не мозе бити ником надредјена, јер нема диплому факултета сто је и добро да радници не трпе терор, малтретирање. Мобинг је блга рјец ста су радници у банци трпили од Јелене Јевдјениц, била је на позицији сефице без дипломе факултета...паметном доста

Name

Сини

25.05.2018 12:09

Подрска министру колико год зал за давидом знамо министре да је ово политицка хајка.

Name

куку нама са намау

25.05.2018 12:10

Е бас зато нам и јесте овако...сто никоме не пада на памет поднијети оставку,уколико се види да није он тај који мозе водити понудјену институцију...а разлог је један...да сви мисле једном главом...ОВАКВИМ НАЦИНОМ РАДА УБРЗАВА СЕ УКИДАЊЕ ОВЕ ДОДИКОВЕ ДРЗАВЕ,АЛИ АКО, БОЉЕ И ТАКО МЕГО ДА ПОНОВО НЕКО ГИНЕ ЗА ЊУ.

Name

Бот

25.05.2018 12:11

Ти си ми цовек на тудјој несреци градите срецу треба вама титин резим па ти неби прицао напамет.

Name

ккк

25.05.2018 12:32

Министар има тренутно подрску предсједнице Владе Републике Српске. То ниста не знаци, уколико се утврди да је било пропуста и да неко несто скрива бице смијењен и процесуиран!

Name

О Боже

25.05.2018 13:04

Па ста требада се догоди да овај камелеон, и сво то његово друштво поднесу оставке?! Ово нема ни у банана државама!

Name

За лилy

25.05.2018 13:13

Свака цаст због исправке, у вези скрнављења нашег прелијепог Српског језика, али примјени то правило мало и на себи, па се потписује са Лили, а не Лилy, ако си вец Српкиња?! И не лажи о тим силним процентима Срба који подржавају овог криминалца- њега једино подржавате ви који имате неку корист од тога!

Name

За ре

25.05.2018 13:14

Води га куци

Name

@ сини

25.05.2018 13:20

Ако си Синиса, лијепо ти је име, и мој се неко тако звао, а сто се тиче министра само једну жељу имам, а то је да му сто прије видим ледја! БЛ

Name

За ккк

25.05.2018 13:25

То ти је бас јака фаца- Предсједница Владе републике Српске! Климачица главом!

Name

За одговор

25.05.2018 13:38

Неће никад, то знамо, али не из тих разлога које си ти навео, вец сто је лос цовјек, као и сви ти око њега, па и ти пријатељу. Да сви ми будемо поубијани, нико од вас неће прстом кренути, јер вас не интересујемо ми, народ, вец само Васа добробит,а не дате своје позиције јер покушавате сацувати отето и опљачкано, али како свему додје крај, тако це једном и вама! Сто се тице ових људи које си поменути, они су наса СВЈЕТЛОСТ у овој тами, и устани јадо кад им име помињес!

Name

ИНСАЈДЕР

25.05.2018 09:51

Нек Лукаћ докаже поријекло имовине станове куче ту и на мору пословне просторе.Ето од чега можете почети па до остали ствари попут наркотика проституције неопотизма и др.Посље ће се све само речи.Наркотиби се продаји на сваком чошку и на пар метара од канцеларије градоначелника владе и палате предЦедника.За кога раде и ко их штити.Рјешите сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П. П. Његош

25.05.2018 10:27

Пусти ти ту шупљу. Чуј, ти би да доказујеш нечију имовину. Што рецимо никада не тражите имовински статус нпр. Дарка Бабаља. Ето толико..... и да, Драган Лукач је најбољи министар унутрашњих послова којега је Република Српска имала од свог оснивања. Велики поздрав за Лукача, мог ратног друга.

Name

ре П.П.Његос

25.05.2018 10:59

Испод цасти ми је да реплицирам на ово име насег великана али цу ипак једном цовјеку реплицирати који се крије иза овог великог имена,засто изигравас Лукацево Г*зно цријево?

Name

мирза

25.05.2018 11:03

Лукаћћћћћћћћ Све је јасно о инсајдеру.

Name

ре Његош

25.05.2018 11:05

Како те није срамота писати глупости стоко једна.Биједниче.Ти нечији ратни друг.Али доћеш и ти некоме на пенал.Протуво плаћена.

Name

Јелена

25.05.2018 11:09

Где је сад онај лоби који га је прогурао на мјесто министра? Хоће ли Зељка још увек да верује тим полтронима и препреденим звјерима? Како је муцно слусати његове фразе ,, струцни људи, транспарентно" ,које сви као папагаји понављају из те неуке екипе са вјестацким титулама.

Name

П.П.ЊЕГОС

25.05.2018 11:16

Е народе. Ја лезим на психијатрији. Правда за Лукаца!!!

Name

ре ЊЕГОСУ

25.05.2018 11:29

То гледано твојим очима, а мојим сасвим супротно, ПРАДВА ЗА ДАВИДА...

Name

Гол

25.05.2018 12:12

Зивео лукас и педесттројкА.

Name

ре за П.П. Његош

25.05.2018 13:05

За твог министра би се могла примијенити она Његошева "коме снага лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом", а за тебе који се потписујеш именом великана може и "кад топузину даш буздовану"

Name

Јелена драга

25.05.2018 13:48

Па ко је Зељка, и за ста се она пита, њен задатак је да слуса и да клима главом- наравно, за то је материјално наградјена, и сва породица је добро збринута!

Name

@П.П. Његос

25.05.2018 13:54

Па има "дотицни" јос ратних другова, и не мисле сви као ти! Бас му је један ономад написао једно занимљиво писмо, па га потрази на интернету и процитај!

Name

ре п.п.његос

25.05.2018 19:13

Да ти ниси министров брат близанац који је са њи дао 7 литара крви за РС.

Name

Е!!!

25.05.2018 09:57

Народ интересује јели било злопотреба и противзаконитих радњи,јер васе стајање иза ријеци је супља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ууууууу

25.05.2018 09:58

У свакој нормалној и демократској држави након свега овог и ових дешавања сваки министар би поднио неопозиву оставку и сви били смијењени али овдје би продали и рођену фамилију да остану у фотељи , смијешно и жалосно .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

25.05.2018 10:22

У праву си, али у нормалној дрзав5.

Name

ккк

25.05.2018 12:36

Институције морају радити свој посао. Уколико постоји одговорност министра бице смијењен!

Name

Ре ккк

25.05.2018 14:13

Ако ћете бити објективни за ова досадашња догађања везана за овај догађај већ је мора бити смијењен , конкретно у јавности је створено тотално неповјерење министру и комплетном Мупу , од самог почетка све погрешни потези и створена је атмосфера неповјерења у то будите сигурни , народ је огорчен а избори ће показати ко је био управу

Name

нн

25.05.2018 09:59

Преглед гардеробе покојника се обавезно прегледа на лицу мјеста и врси попис и фотографисање пронадјених ствари. Новцанице се пописију по апоенима лицна документа остале ствари. Тако да та сумња отпада. То је пропис на Град Гробљу а они су преузели тјело. Сва тијелабиз таквих слуцајева се возе у хладњацу Г Гробља Институт Судске Медицине нема хладњацу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалитиц

25.05.2018 09:59

Иза којих, оних пријетњи? Јел опет пријетње крампом или це твоји миниони то одрадјивати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Револт

25.05.2018 10:00

Ово Сузана никад није изјавила Тотална лаж лукаћа.Каква мизерија и докле ово иде колико ниско мизерно јадно бједно ово иде.Сама Сузана је ово негирала какве глупости крије се у некој викендици.А они га траже свуда и кад било. ко каже да га је видио негдје ишли су да га траже.Требало би Лукаћа послати на неутрални детектор истине свашта би изашло на јаве

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

25.05.2018 11:11

Биједник, који њихове пропусте пребацује оцајној мајци која је тразила сина.

Name

Не разумијем

25.05.2018 10:03

Сад нико ништа не зна, ни Лукач, ни Ћулум ни Илић. Коме до сада нисте били сумњиви, сад јесте. Ово је супротно причи из скупштине Лукачу. Никада вам нисам ни вјеровала, тако да ме ово не изненађује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25.05.2018 14:09

Причају што им се напише и нареди што да кажу. Па науче ко папагаји и само то причају. Фуј гадите нам се. Најбоље вам је идите. Бандо !!!! !! !!!!!!!!!!!

Name

П

25.05.2018 10:06

ЦИЈЕЛА БАЊА ЛУКА И КРАЈИНА ЗНАЈУ ШТА РАДЕ ЛУКАЧ , ЊЕГОВ КУМ И ОСТАЛИ ДРУГОВИ САМО СЕ НАРОД БОЈИ ЗА СЕБЕ И НЕЋЕ ТО ЈАВНО ДА ГОВОРЕ МАДА И ВЕЛИКИ ДИО ПОЛИЦИЈЕ И РЕЖИМА У ОБИЧНИМ, МЕДЈУСОБНИМ РАЗГОВОРИМА КРИТИКУЈУ ЛУКАЧА И ОСТАЛЕ ЈЕР ЗНАЈУ СВЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

За П

25.05.2018 10:43

Да и зет Лукачев.

Name

ккк

25.05.2018 12:38

Ако има било какве истине у васим ријецима дајте доказе и бице смијењен!

Name

М

25.05.2018 10:30

Сизофреник,манијак,дилер,макро,и још "магистар правних наука" ,министар Драган Лукач,јадна мајко,републике и п.... материне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ким

25.05.2018 10:42

Лукац,борац и олицење постењацине..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

25.05.2018 10:43

БиХ СРБ и ХР нико није дао оставку од екипе политицара неби ни ја сви смо знали кога бирамо нас је то избор и небитно је власт или опозиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боба

25.05.2018 10:48

Нико ниста није рекао на прес конференцији. Нико није рекао да је убијено ДИЈЕТЕ .задесна СМРТ . нису рекли да је наркомам лопов И саве најгоре. Преслусајте господо говор.па немојте народ оптузивати сто ВАМ невјерује. Породица И народ ПРАВДУ трази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

25.05.2018 11:05

СВА БАЊАЛУКА ЗНА СВЕ О ТЕБИ ДРАГАНЕ ЛУКАЦ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дада

25.05.2018 11:58

Мозда они али ти из зенице,сигурно незнас.

Name

Дубиоза

25.05.2018 11:19

Овај Психо као да је изасао из Алана Форда. Неце да се повуце ни по цијену крвопролица. Цркни псето. Сто увлацис друге у своје лудило!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мир......

25.05.2018 11:57

....продацу те..

Name

За мир

25.05.2018 13:10

Псссст ....... не знас ......

Name

Колектив

25.05.2018 14:12

....... Јер ће прије изазвати крвопролиће него дати оставку.

Name

Младен

25.05.2018 11:27

Јавна је тајна у Бл да се Лукач може купити за ситне паре. Вјероватно је био случај и код овог убиства.Само се овај пут преварио у процјену понашања родитеља...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

25.05.2018 11:33

НО СИКИРИКИ, ОКТОБАР ЈЕ ЈАКО БЛИЗУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Милица

25.05.2018 12:15

Познајем јако пуно људи који годинама нису гласали али сада ће сигурно изаћи. Ко год да дође, само да ови оду.А заслужили су и закон о поријеклу имовине, одузимање исте и затвор наравно.

Name

вели

25.05.2018 11:51

Поријекло имовине министре?? јеси ли то од плате све стекао или рекетирањем у РС или пљацком током рата или одводјењем проститутки, студентица /кцерки насих ''храбрих'' градјана у Бања Луци???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаус

25.05.2018 12:19

Правда за Филипа. То сто сте га на тргу прозивали, мајку му разболили и њега потупно као цовјека унистили то Вам правдаси није ни битно. Слуцајно, граска, јбга ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

25.05.2018 12:20

Не брини лукацу, све це ти се ово дјеци вратити, има Бога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скорпион

25.05.2018 12:33

Казе Давор Драгицевиц: Ста це ми милиони у земљи у којој кафа коста 1 КМ. Е то је Давор. А синоц је на Тргу рекао да не зели сметати матурантима и да им зели све најбоље у зивоту. И то је Давор. И онда ту несто прица Лукац, Рајко Васиц, Будала Тукиц, и слицни њима. Сунце ти пољубим, они су ово дијете растурили. И то отац зна. Ма зло ми је од ових сто пису из кабинета, странацких одбора, полицијских станица и локала. Неправда до Бога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ра

25.05.2018 12:52

Ти сељаче као да си надуван иди мало да се лечиш и немој да ствараш заблуду грађанима овог града срам те било фуј.

Name

Лафо

25.05.2018 13:11

Ово је мој град. А одакле си ти?

Name

Скорпион

25.05.2018 14:07

Ре Ра: Ти се поклопи усима, балавандеру један. Или си уцествовао у мрцварењу Давида. Јеси ли љубоморан и на њега мртвог?

Name

Бањалука

25.05.2018 12:55

Ајде више доста за ове дупелизце из Снсд , знате ли Ви ко је Лукач, Ђола и остала багра , наравно да не знате , јер нисте Бањалучани , јебо вас онај ко вас је довео у Бањалуку,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

25.05.2018 13:21

Лукач је обичан смрад који је добро наплатио своје ратовање.Ја то нисам успјео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

25.05.2018 13:30

РЕЦИ МИНИСТРЕ ГДЈЕ СИ ИСАО НА СЛУЗБЕНИ ПУТ У АФРИКУ-ЛОВИО ЛАВОВЕ. САМО НЕ ЗНАМ КО ЈЕ УПЛАТИО САФАРИ ЗА ОДСТРЕЛ КОЈИ КОСТА НЕКОЛИКО ДЕСЕТИНА ХИЉАДА ДОЛАРА.? СЛУЗБЕНО ИЛИ ПРИВАТНО?

ОДГОВОРИТЕ