Lukač stoji iza svojih riječi

Pred Anketnim odborom danas izjavu daje ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač u vezi informacija o tragičnoj smrti banjalučkog studenta Davida Dragičevića. Lukač je rekao da stoji iza svojih riječi koje je do sada rekao.

Republika Srpska 25.05.2018 | 11:24
Lukač stoji iza svojih riječi
"Ja sam bio na službenom putu na koji sam otiša prije nestanka Davida Dragičevića i vratio sam se negdje u vrijeme kada je pronađen. Saradnici su me obavijestili da je tijelo pronađeno. Ministar se inače ne uključuje u istrage niti vodi istrage, zna se po kojim je propisima propisano koje nadležnosti ima ministar", rekao je Lukač.

On je rekao da ministar bude obaviješten o slučaju, a tužilac bude obaviješten o pronalasku tijela i on odlučuje da li inspketori mogu izaći na uviđaj ili da neko od njih bude prisutan.

Da li ste bili obavještavani o toku istrage i od koga?

"Naravno ja budem obaviješten o svim stvarima u vezi sa težim krivičnim djelima ili o stvarima koja uznemiruju javnost".

Da li ste u toku istrage kontaktirali tužioce?

"Dva puta sam na to pitanje odgovorio u NSRS. Poslije podnošenja izvještaja tužilaštvu nakon dan dva sam informisao tužioca Lepira da je izvještaj podnesen i rekao sam mu da bi bilo dobro da tužilaštvo bude transparentno".

Lukač je rekao: "Ne znam da nije na licu mjesta vršen pregled džepova. Ne znam ko je odlučio da leš prenese u Gradsko groblje i ne znam da li je bio leš pod nadzorom policije". 

Ministar je rekao da je zajednička bila odluka rukovodilaca MUP-a RS da se izaće na press konferenciju s obzirom na pritisak javnosti te da budu transparentni. 

"Nismo imali razloga da krijemo bilo šta te da iznesemo podatke koje su u tom momentu bile poznate"

Da li opravdano bilo da tužilac ne bude prisutan na presu? 

To nije uobičajeno.

Da li je poznato da toksikološi nalaz nema sudsku vrijednost?

To će sud procijeniti znam da su određeni nalazi odneseni na VMA

Lukač kaže da nigdje nije rekao da je pokojni David Dragičević izvršio krađu.

Znate li da nije urađen uviđaj u kući?

Da znao sam ne u tom trenutku, zato smo i izvršili promjene u PS Lauš. Dežurni inspektor iz nemara nije izašao na uviđaj , drugi dan je izašao i rekao da nema potrebe vršti uviđaj. Ta krađa se u tom trenutku nije mogla dovesti u vezi sa Davidom Dragičevićem. To je bio propust.

Zašto ste govorili u skupštini o krađi kada niste imali uviđaj?

Nidje ni u jednom trenutku nisam rekao da je pokojni David Dragičević izvršio krađu. Rekao sam da postoji snimak njegovog navodno ulaska u kuću. Taj snimak je donijela njegova majka, ona je obavijestila službenike i smatrala je da se on krije u jednoj vikendici, jer je mislila da se krije upravo zbog te provale.

Ona mi je rekla da je donijela taj snimak, da bježi i da se krije i evo vidi se da je živ. Meni je to ona potvrdila na licu mjesta.

Nisam ni u jednom trenutku rekao kako su stvari iz provale dospjeli u njegove džepove.

Nakon Lukača, predviđeno je da ovoj sjednici izjave daju i postupajući tužilac u ovom predmetu Dalibor Vrećo, kao i glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Želimir Lepir.

Prije njih izjave su dali Darko Ćulum, direktor policije RS i Siniša Kostrešević, načelnik Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, direktor Zavoda za sudsku medicinu RS Željko Karan i načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darko Ilić.

Počelo je saslušanje i jednoglasno je usvojen dnevni red u vezi sa terminima saslušavanja

Usvojen je zapisnik sa druge i treće i četvrte sjednice Anketnog odbora.

U prilogu svakog zapisnika je stenogram koji je dostavljen od stručne službe NSRS.



Branislav Borenović je naveo da je stigao odgovor iz VSTS u vezi sa saslušanjem tužilaca Lepira i Vreće. VSTS je dozvolio njihovo saslušanje.

"Mi ne možemo vršiti istražne radnje" rekao je Borenović.

Branislav Borenović je pozdravio ministra Lukača. Rekao je da u roku od mjesec dana oni moraju podnijeti izvještaj te da su dva člana grupe Pravda za Davida u Anketnom odboru bez mogućnosti glasanja.

"Ovo je peto uzimanje izjave od predstavnika institucija RS koji su bili uključeni u slučaj stradanja Davida Dragičevića. Mi smo se dogovorili da postavljamo pitanja i da završimo u razumnom roku i da odgovori budu što kraći" rekao je predsjednik Anketnog odbora

(BN/Buka)

Komentari / 71

Ostavite komentar
Name

ZEKA

25.05.2018 09:47

Od ministra me jedino interesuje kad će dati ostavku jer nije kompetentan da obnaša tu dužnost.

ODGOVORITE
Name

Re

25.05.2018 10:11

Nece on podnijeti ostavku. Nije to covjek! To su neljudi!

Name

Brod

25.05.2018 10:34

On je đubre, bandit.

Name

DOBROVOLJAC

25.05.2018 10:37

LUKAC STOJI IZA SVOJIH RECI ZATO STO MILORAD DODIK STOJI IZA NJEGA,JEDAN DRUGOG STITE DOK NAROD NE ZNA STA CE VISE OD NEPRAVDE !!!

Name

lily

25.05.2018 10:45

..nekaze se "obnasa" nego -OBAVLJA...i nikad NECE podnijeti ostavkj jer 90% Srba zeli Lukaca...a,ti idi u federaciju pa laprdaj..

Name

re

25.05.2018 10:47

Crknite dusmani lukač HEROJ.

Name

odgovor

25.05.2018 11:01

znaš roki kad će da podnese ostavku? kad o republici srpskoj budu odlučivali ndi, vasković, trišić, mehtić i ostali šljam, a kada vlast budu birala muslimanska dijaspora iz njemacke, austrije, svice, svedske, kad ministarstvo mupa RS bude u SaraJEVU. Drugim riječima, NIKAD.

Name

Re Re

25.05.2018 11:03

VODI GA SEBI KUCI PA NEK U TVOJOJ KUCI LUKAC BUDE HEROJ,I JA SAM RATOVAO NIJE SAMO ON.

Name

Laktasi

25.05.2018 11:26

BOTOVI TESKO VAMA I SVIM OSTALIMA KOI U LUKACU VIDE COVJEKA, NISTA ON LJUDSKO NEMA PA CAK NI LIK.

Name

re - re

25.05.2018 11:28

Vodi ga sebi kući ako je heroj, a sta sam ja koji je cio rat bio tu, jadnice jadni..

Name

Spavas li mirno Jelena Jevdjenic

25.05.2018 11:56

A sta je tek radila supruga nacelnika uprave policije RS Dragana Jevdjenic, zaposlena u ministarstvu zdravlja RS...dok je radila u banci svojim maltretiranjem, terorom, bahatoscu i podloscu izazvala je srcani udar... Bojis li se Boga Jelena Jevdjenic, srcani udar se ne zaboravlja...!!! Sva sreca u ministarstvu zdravlja RS ne moze biti nikom nadredjena, jer nema diplomu fakulteta sto je i dobro da radnici ne trpe teror, maltretiranje. Mobing je blga rjec sta su radnici u banci trpili od Jelene Jevdjenic, bila je na poziciji sefice bez diplome fakulteta...pametnom dosta

Name

Sini

25.05.2018 12:09

Podrska ministru koliko god zal za davidom znamo ministre da je ovo politicka hajka.

Name

kuku nama sa namau

25.05.2018 12:10

E bas zato nam i jeste ovako...sto nikome ne pada na pamet podnijeti ostavku,ukoliko se vidi da nije on taj koji moze voditi ponudjenu instituciju...a razlog je jedan...da svi misle jednom glavom...OVAKVIM NACINOM RADA UBRZAVA SE UKIDANJE OVE DODIKOVE DRZAVE,ALI AKO, BOLJE I TAKO MEGO DA PONOVO NEKO GINE ZA NJU.

Name

Bot

25.05.2018 12:11

Ti si mi covek na tudjoj nesreci gradite srecu treba vama titin rezim pa ti nebi pricao napamet.

Name

kkk

25.05.2018 12:32

Ministar ima trenutno podrsku predsjednice Vlade Republike Srpske. To nista ne znaci, ukoliko se utvrdi da je bilo propusta i da neko nesto skriva bice smijenjen i procesuiran!

Name

O Bože

25.05.2018 13:04

Pa sta trebada se dogodi da ovaj kameleon, i svo to njegovo društvo podnesu ostavke?! Ovo nema ni u banana državama!

Name

Za lily

25.05.2018 13:13

Svaka cast zbog ispravke, u vezi skrnavljenja našeg prelijepog Srpskog jezika, ali primjeni to pravilo malo i na sebi, pa se potpisuje sa Lili, a ne Lily, ako si vec Srpkinja?! I ne laži o tim silnim procentima Srba koji podržavaju ovog kriminalca- njega jedino podržavate vi koji imate neku korist od toga!

Name

Za re

25.05.2018 13:14

Vodi ga kuci

Name

@ sini

25.05.2018 13:20

Ako si Sinisa, lijepo ti je ime, i moj se neko tako zvao, a sto se tiče ministra samo jednu želju imam, a to je da mu sto prije vidim ledja! BL

Name

Za kkk

25.05.2018 13:25

To ti je bas jaka faca- Predsjednica Vlade republike Srpske! Klimačica glavom!

Name

Za odgovor

25.05.2018 13:38

Neće nikad, to znamo, ali ne iz tih razloga koje si ti naveo, vec sto je los covjek, kao i svi ti oko njega, pa i ti prijatelju. Da svi mi budemo poubijani, niko od vas neće prstom krenuti, jer vas ne interesujemo mi, narod, vec samo Vasa dobrobit,a ne date svoje pozicije jer pokušavate sacuvati oteto i opljačkano, ali kako svemu dodje kraj, tako ce jednom i vama! Sto se tice ovih ljudi koje si pomenuti, oni su nasa SVJETLOST u ovoj tami, i ustani jado kad im ime pominjes!

Name

INSAJDER

25.05.2018 09:51

Nek Lukać dokaže porijeklo imovine stanove kuče tu i na moru poslovne prostore.Eto od čega možete početi pa do ostali stvari poput narkotika prostitucije neopotizma i dr.Poslje će se sve samo reči.Narkotibi se prodaji na svakom čošku i na par metara od kancelarije gradonačelnika vlade i palate predCednika.Za koga rade i ko ih štiti.Rješite sami.

ODGOVORITE
Name

P. P. Njegoš

25.05.2018 10:27

Pusti ti tu šuplju. Čuj, ti bi da dokazuješ nečiju imovinu. Što recimo nikada ne tražite imovinski status npr. Darka Babalja. Eto toliko..... i da, Dragan Lukač je najbolji ministar unutrašnjih poslova kojega je Republika Srpska imala od svog osnivanja. Veliki pozdrav za Lukača, mog ratnog druga.

Name

re P.P.Njegos

25.05.2018 10:59

Ispod casti mi je da repliciram na ovo ime naseg velikana ali cu ipak jednom covjeku replicirati koji se krije iza ovog velikog imena,zasto izigravas Lukacevo G*zno crijevo?

Name

mirza

25.05.2018 11:03

Lukaćććććććć Sve je jasno o insajderu.

Name

re Njegoš

25.05.2018 11:05

Kako te nije sramota pisati gluposti stoko jedna.Bijedniče.Ti nečiji ratni drug.Ali doćeš i ti nekome na penal.Protuvo plaćena.

Name

Jelena

25.05.2018 11:09

Gde je sad onaj lobi koji ga je progurao na mjesto ministra? Hoće li Zeljka još uvek da veruje tim poltronima i prepredenim zvjerima? Kako je mucno slusati njegove fraze ,, strucni ljudi, transparentno" ,koje svi kao papagaji ponavljaju iz te neuke ekipe sa vjestackim titulama.

Name

P.P.NjEGOS

25.05.2018 11:16

E narode. Ja lezim na psihijatriji. Pravda za Lukaca!!!

Name

re NJEGOSU

25.05.2018 11:29

To gledano tvojim očima, a mojim sasvim suprotno, PRADVA ZA DAVIDA...

Name

Gol

25.05.2018 12:12

Ziveo lukas i pedesttrojkA.

Name

re za P.P. Njegoš

25.05.2018 13:05

Za tvog ministra bi se mogla primijeniti ona Njegoševa "kome snaga leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom", a za tebe koji se potpisuješ imenom velikana može i "kad topuzinu daš buzdovanu"

Name

Jelena draga

25.05.2018 13:48

Pa ko je Zeljka, i za sta se ona pita, njen zadatak je da slusa i da klima glavom- naravno, za to je materijalno nagradjena, i sva porodica je dobro zbrinuta!

Name

@P.P. Njegos

25.05.2018 13:54

Pa ima "doticni" jos ratnih drugova, i ne misle svi kao ti! Bas mu je jedan onomad napisao jedno zanimljivo pismo, pa ga potrazi na internetu i procitaj!

Name

re p.p.njegos

25.05.2018 19:13

Da ti nisi ministrov brat blizanac koji je sa nji dao 7 litara krvi za RS.

Name

E!!!

25.05.2018 09:57

Narod interesuje jeli bilo zlopotreba i protivzakonitih radnji,jer vase stajanje iza rijeci je suplja!

ODGOVORITE
Name

Uuuuuuu

25.05.2018 09:58

U svakoj normalnoj i demokratskoj državi nakon svega ovog i ovih dešavanja svaki ministar bi podnio neopozivu ostavku i svi bili smijenjeni ali ovdje bi prodali i rođenu familiju da ostanu u fotelji , smiješno i žalosno .

ODGOVORITE
Name

Istina

25.05.2018 10:22

U pravu si, ali u normalnoj drzav5.

Name

kkk

25.05.2018 12:36

Institucije moraju raditi svoj posao. Ukoliko postoji odgovornost ministra bice smijenjen!

Name

Re kkk

25.05.2018 14:13

Ako ćete biti objektivni za ova dosadašnja događanja vezana za ovaj događaj već je mora biti smijenjen , konkretno u javnosti je stvoreno totalno nepovjerenje ministru i kompletnom Mupu , od samog početka sve pogrešni potezi i stvorena je atmosfera nepovjerenja u to budite sigurni , narod je ogorčen a izbori će pokazati ko je bio upravu

Name

nn

25.05.2018 09:59

Pregled garderobe pokojnika se obavezno pregleda na licu mjesta i vrsi popis i fotografisanje pronadjenih stvari. Novcanice se popisiju po apoenima licna dokumenta ostale stvari. Tako da ta sumnja otpada. To je propis na Grad Groblju a oni su preuzeli tjelo. Sva tijelabiz takvih slucajeva se voze u hladnjacu G Groblja Institut Sudske Medicine nema hladnjacu.

ODGOVORITE
Name

Realitic

25.05.2018 09:59

Iza kojih, onih prijetnji? Jel opet prijetnje krampom ili ce tvoji minioni to odradjivati.

ODGOVORITE
Name

Revolt

25.05.2018 10:00

Ovo Suzana nikad nije izjavila Totalna laž lukaća.Kakva mizerija i dokle ovo ide koliko nisko mizerno jadno bjedno ovo ide.Sama Suzana je ovo negirala kakve gluposti krije se u nekoj vikendici.A oni ga traže svuda i kad bilo. ko kaže da ga je vidio negdje išli su da ga traže.Trebalo bi Lukaća poslati na neutralni detektor istine svašta bi izašlo na jave

ODGOVORITE
Name

xx

25.05.2018 11:11

Bijednik, koji njihove propuste prebacuje ocajnoj majci koja je trazila sina.

Name

Ne razumijem

25.05.2018 10:03

Sad niko ništa ne zna, ni Lukač, ni Ćulum ni Ilić. Kome do sada niste bili sumnjivi, sad jeste. Ovo je suprotno priči iz skupštine Lukaču. Nikada vam nisam ni vjerovala, tako da me ovo ne iznenađuje.

ODGOVORITE
Name

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25.05.2018 14:09

Причају што им се напише и нареди што да кажу. Па науче ко папагаји и само то причају. Фуј гадите нам се. Најбоље вам је идите. Бандо !!!! !! !!!!!!!!!!!

Name

P

25.05.2018 10:06

CIJELA BANJA LUKA I KRAJINA ZNAJU ŠTA RADE LUKAČ , NJEGOV KUM I OSTALI DRUGOVI SAMO SE NAROD BOJI ZA SEBE I NEĆE TO JAVNO DA GOVORE MADA I VELIKI DIO POLICIJE I REŽIMA U OBIČNIM, MEDJUSOBNIM RAZGOVORIMA KRITIKUJU LUKAČA I OSTALE JER ZNAJU SVE.

ODGOVORITE
Name

Za P

25.05.2018 10:43

Da i zet Lukačev.

Name

kkk

25.05.2018 12:38

Ako ima bilo kakve istine u vasim rijecima dajte dokaze i bice smijenjen!

Name

M

25.05.2018 10:30

Sizofrenik,manijak,diler,makro,i još "magistar pravnih nauka" ,ministar Dragan Lukač,jadna majko,republike i p.... materine.

ODGOVORITE
Name

Kim

25.05.2018 10:42

Lukac,borac i olicenje postenjacine..

ODGOVORITE
Name

Radomir

25.05.2018 10:43

BiH SRB i HR niko nije dao ostavku od ekipe politicara nebi ni ja svi smo znali koga biramo nas je to izbor i nebitno je vlast ili opozicija.

ODGOVORITE
Name

Boba

25.05.2018 10:48

Niko nista nije rekao na pres konferenciji. Niko nije rekao da je ubijeno DIJETE .zadesna SMRT . nisu rekli da je narkomam lopov I save najgore. Preslusajte gospodo govor.pa nemojte narod optuzivati sto VAM nevjeruje. Porodica I narod PRAVDU trazi.

ODGOVORITE
Name

PRAVDA

25.05.2018 11:05

SVA BANJALUKA ZNA SVE O TEBI DRAGANE LUKAC.

ODGOVORITE
Name

dada

25.05.2018 11:58

Mozda oni ali ti iz zenice,sigurno neznas.

Name

Dubioza

25.05.2018 11:19

Ovaj Psiho kao da je izasao iz Alana Forda. Nece da se povuce ni po cijenu krvoprolica. Crkni pseto. Sto uvlacis druge u svoje ludilo!!

ODGOVORITE
Name

Mir......

25.05.2018 11:57

....prodacu te..

Name

Za mir

25.05.2018 13:10

Psssst ....... ne znas ......

Name

Kolektiv

25.05.2018 14:12

....... Jer će prije izazvati krvoproliće nego dati ostavku.

Name

Mladen

25.05.2018 11:27

Javna je tajna u Bl da se Lukač može kupiti za sitne pare. Vjerovatno je bio slučaj i kod ovog ubistva.Samo se ovaj put prevario u procjenu ponašanja roditelja...

ODGOVORITE
Name

Milica

25.05.2018 11:33

NO SIKIRIKI, OKTOBAR JE JAKO BLIZU.

ODGOVORITE
Name

Re Milica

25.05.2018 12:15

Poznajem jako puno ljudi koji godinama nisu glasali ali sada će sigurno izaći. Ko god da dođe, samo da ovi odu.A zaslužili su i zakon o porijeklu imovine, oduzimanje iste i zatvor naravno.

Name

veli

25.05.2018 11:51

Porijeklo imovine ministre?? jesi li to od plate sve stekao ili reketiranjem u RS ili pljackom tokom rata ili odvodjenjem prostitutki, studentica /kcerki nasih ''hrabrih'' gradjana u Banja Luci???

ODGOVORITE
Name

Laus

25.05.2018 12:19

Pravda za Filipa. To sto ste ga na trgu prozivali, majku mu razbolili i njega potupno kao covjeka unistili to Vam pravdasi nije ni bitno. Slucajno, graska, jbga ....

ODGOVORITE
Name

hm

25.05.2018 12:20

Ne brini lukacu, sve ce ti se ovo djeci vratiti, ima Boga...

ODGOVORITE
Name

Skorpion

25.05.2018 12:33

Kaze Davor Dragicevic: Sta ce mi milioni u zemlji u kojoj kafa kosta 1 KM. E to je Davor. A sinoc je na Trgu rekao da ne zeli smetati maturantima i da im zeli sve najbolje u zivotu. I to je Davor. I onda tu nesto prica Lukac, Rajko Vasic, Budala Tukic, i slicni njima. Sunce ti poljubim, oni su ovo dijete rasturili. I to otac zna. Ma zlo mi je od ovih sto pisu iz kabineta, stranackih odbora, policijskih stanica i lokala. Nepravda do Boga.

ODGOVORITE
Name

Ra

25.05.2018 12:52

Ti seljače kao da si naduvan idi malo da se lečiš i nemoj da stvaraš zabludu građanima ovog grada sram te bilo fuj.

Name

Lafo

25.05.2018 13:11

Ovo je moj grad. A odakle si ti?

Name

Skorpion

25.05.2018 14:07

Re Ra: Ti se poklopi usima, balavanderu jedan. Ili si ucestvovao u mrcvarenju Davida. Jesi li ljubomoran i na njega mrtvog?

Name

Banjaluka

25.05.2018 12:55

Ajde više dosta za ove dupelizce iz Snsd , znate li Vi ko je Lukač, Đola i ostala bagra , naravno da ne znate , jer niste Banjalučani , jebo vas onaj ko vas je doveo u Banjaluku,

ODGOVORITE
Name

Зоки

25.05.2018 13:21

Лукач је обичан смрад који је добро наплатио своје ратовање.Ја то нисам успјео.

ODGOVORITE
Name

BL

25.05.2018 13:30

RECI MINISTRE GDJE SI ISAO NA SLUZBENI PUT U AFRIKU-LOVIO LAVOVE. SAMO NE ZNAM KO JE UPLATIO SAFARI ZA ODSTREL KOJI KOSTA NEKOLIKO DESETINA HILJADA DOLARA.? SLUZBENO ILI PRIVATNO?

ODGOVORITE