Партизан опет добио Звезду и оставио је на дну!

Рукометаши Партизана поново су победили Црвену звезду у ‘вечитом дербију’ који је обележио осмо коло плеј-офа Суперлиге Србије.  Партизан силовит у дербију! Убедљиво славље црно-белих у Шумицама - 36:30.

Остали спортови 25.05.2018 | 10:15
Партизан опет добио Звезду и оставио је на дну!
Рукометаши Партизана лагано су остварили победу у још једном вечитом дербију у сезони и задржали шансе за пласман у СЕХА лигу, али и освајање шампионске титуле - 36:30 (20:11).

Црно-бели су читав посао практично решили у првом полувремену, када су већ тада стигли до двоцифрене предности (20:10). Ипак, црвено-бели су избегли резултатску катастрофу, спуштали су предност највећег противника у неколико наврата и на пет голова заостатка, али не и да угрозе његово сигурно славље.

Најефикаснији играч утакмице био је првотимац црно-белих Дарко Стевановић, који је постигао девет голова, док је Лука Минић постигао седам. Ипак, за најбољег играча утакмице проглашен је голман ПартизанаДејан Милосављев, који је забележио чак 14 одбрана. Код Црвене звезде је најефикаснији био Младен Шотићса осам постигнутих голова.

‘Црно-бели’ су наставили низ тријумфа и остали у трци за Војводином и Железничаром, не само за титулу, већ и пласман у СЕХА лигу, док су ‘црвено-бели’ закуцани за дно са само једним бодом.

Црно-бели су овим слављем стигли на два бода удаљености од водеће Војводине, односно бод заостатка у односу на другопласирани Железничар. До краја плеј-офа остала су још два кола, а у следећем се састају управо Железничар и Војводина. Партизан у следећем колу дочекује Динамо, а у последњем колу гостује Војводини, у утакмици која би можда могла да одлучује и о шампионској титули.

Суперлига Србије – плеј-оф:

1. Војводина 12
2. Железничар 11
3. Партизан 10
4. Динамо 8
5. Металопластика 6
6. Црвена звезда 1

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар