Партизан отписао Мегу, чека га Звезда!

Партизан преко Меге до дербија са Звездом! Кошаркаши Партизана победили су Мега Бемакс (79:93) у другом мечу четвртфиналне серије Суперлиге Србије и тако заказали полуфинални дуел са Црвеном звездом.  Црно-бели решили четвртфинале плеј-офа у две утакмице и од понедељка ће се са "вечитим" ривалом борити за место у финалу.  Новица заказао дерби у полуфиналу! Партизан у финишу меча сломио отпор Меге, серија са Звездом почиње следеће недеље.

Кошарка 24.05.2018 | 20:15
Партизан отписао Мегу, чека га Звезда!
Партизан је на гостовању у „Мега Фацторy“ у Београду био бољи од Меге резултатом 79:93 (26:20, 20:26, 20:24, 12:23) и славио са коначних 2-0

То значи да ће се у првом полуфиналу Суперлиге одиграти „Вечити дерби“ између Звезде и Партизана, нешто што су многи очекивали тек за финале.

Црно-бели су сјајним извођењем слободних бацања (30/36) парирали Мегином добром шуту за три поена (10/21).

Мега се јако добро држала током већине меча, а у једном тренутку првог полувремена имала чак и 12 поена предност. Међутим, Партизан то на време смањује и већ на полувреме иде без резултатског дефицита.

У другом полувремену се наставило у сличном ритму као и у првом, доста хаотично, са доста промашаја и грешака. Црно-бели у једном тренутку последњег квартала убацују у већу брзину и за непуних пет минута долазе до недостижне предности, неким сјајним акцијама Ђорђа Гагића, Новице Величковића и Вилијамс-Госа.

Најефикаснији код победника био је капитен Новица Величковић са 22 поена и седам скокова, Гос је убацио 21 уз осам асистенција, док је Вања Маринковић меч завршио са 14 постигнутих поена.

Домаћина су предводили Костја Мушиди са 14 (4/6 за три), Огњен Јарамаз са 15, и Гога Битадзе, који је дуел завршио осам минута пре краја због петог фаула, са 12 поена.

Други пар полуфинала Суперлиге још није познат, с обзиром да ФМП тек мора да игра други меч против Златибора, а Динамик и Борац играју трећи меч, тзв. "мајсторицу".

Партизан је и у реваншу четвртфинала плеј-офа, теже него у уторак, савладао екипу Мега Бемаxа и резултатом 2:0 прешао прву препреку на путу ка титули, која је постављена као циљ пре почетка Суперлиге Србије.

Као што смо најављивали откако су црно-бели 7. маја изгубили од ФМП Железника и пали на друго место своје групе, следи полуфинале "вечитих" ривала!

Црвена звезда и Партизан почеће серију на две победе 28. маја, а домаћин прве утакмице биће црвено-бели.

Други полуфинални пар формираће бољи из дуела ФМП - Златибор (тренутно 1:0) и Борац - Динамик (1:1).

Што се тиче реванша Меге и Партизана, прва четвртина и почетак друге прошли су у знаку домаћина, а Величковић и другови су од 16-17. минута почели да преузимају контролу.

Питање победника ломило се до 33. минута, када су један за другим због пет фаулова "испали" снажни Мегини центри Гога Битадзе и Стефан Фундић.

Из потпуно отворене утакмице и вођства од 68:72, Партизан је дошао у комфорну позицију и серијом од 13:0 у финишу, нанео је неискусном противнику убедљив пораз - 79:93 (26:20, 20:26, 20:24, 13:23)!

То значи да су црно-бели ове сезоне славили у свих пет званичних сусрета са тимом Дејана Милојевића.

Посебну драж утакмици у дворани "Мега Фацторy" дало је присуство Николе Јокића, аса Денвер Нагетса, који је дошао да бодри свој некадашњи клуб.

Партизан је у полуфиналу Суперлиге и тамо ће се састати са Црвеном звездом. Црно-бели су и у другој четвртфиналној утакмици, сада као гости, савладали Мега Бемакс са 93:79 и решили у своју корист са 2:0.

Сада нас у полуфиналу чека дуела два највећа ривала српске кошарке, та серија се такође игра на две победе, а предност домаћег терена има Црвена звезда. А тамо ће црно-бели бити јачи за Бонџу Сија који је данашњи дуел прескочио због повреде пре два дана када је пао приликом закуцавања у хали Пионир.

Најбољи у Партизану био је капитен Новица Величковић са 22 поена, седам скокова и четири асистенције.Најџел Вилијамс Гос дао је 21 поен и поделио осам асистенција, а Вања Маринковић додао је још 14 поена. Огњен Јарамаз је убацио 15 за Мегу, а један мање дао је Мушиди. 

Утакмицу у дворани Мега Фектори из првог реда посматрао је и некадашни играч Меге, а сада НБА асНикола Јокић. Али, није јој донео срећу. Мега није заслужила баш овак убедљив пораз пошто је губила са шест разлике у 35. минуту. 

Као и недавно на гостовању у Железнику, Партизан је ушао прилично ноншалантно и мекано у одбрани. А Мега је то итекако умела да искористи. Од првих 17 поена, чак 15 су домаћи дали после тројки. Поготово је расположен био Костја Мушиди који је убацио три шута за три поена и то са истог места.

Црно-бели су у тим тренуцима деловали потпуно дезорганизовано, а још једном се показало да имају озбиљан проблем против екипе које има физички иоле јачег центра.

Поново су Гога Битадзе, па и Предраг Самарџиски радили шта су хтели, па је двоцифрена предност за Мегу (24:12) била логична последица онога што се дешавало на терену.

Тек после Чанковог тајм-аута, размрдали су се гостујући играчи и мало, по мало вратили се у утакмицу. Било је довољно неколико добрих одбрана и пар контри Вилијамса Госа да Партизан дође до изједначења у финишу првог полувремена.

Црно-бели су у трећем кварталу успели да дођу и до равнотеже у борби под кошем и у скоку. Новица Величковић још једном је одиграо на искуство, Вања Маринковић је почео да убацује са дистанце и Партизан је преокренуо.

Мега је била “жива“ негде до средине последње деонице када је Величковић погодио тројку за плус девет (82:73). После тога Мега је са неколико брзоплетих потеза уништила себи сваку шансу за преокрет.

Арена: Мега Фацторy
Судије: Миливоје Јовчић, Саша Маричић, Марко Јурас
Делегат: Драгутин Илић

КК Партизан: Гос 21, Вон 6, Маринковић 14, Величковић 22, Пецарски, Андрић 8, Чакаревић 5, Брајма, Гагић 10, Шалић 5, Јовановић, Тадић.

КК Мега Бемакс: Мушиди 14, Марјановић 9, Лазић, Копривица, Самарџиски 4, Мишковић 5, Фундић 7, Јарамаз 15, Ашћерић 6, Церовина, Битадзе 12, Мусић 7.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар