Partizan otpisao Megu, čeka ga Zvezda!

Partizan preko Mege do derbija sa Zvezdom! Košarkaši Partizana pobedili su Mega Bemaks (79:93) u drugom meču četvrtfinalne serije Superlige Srbije i tako zakazali polufinalni duel sa Crvenom zvezdom.  Crno-beli rešili četvrtfinale plej-ofa u dve utakmice i od ponedeljka će se sa "večitim" rivalom boriti za mesto u finalu.  Novica zakazao derbi u polufinalu! Partizan u finišu meča slomio otpor Mege, serija sa Zvezdom počinje sledeće nedelje.

Košarka 24.05.2018 | 20:15
Partizan otpisao Megu, čeka ga Zvezda!
Partizan je na gostovanju u „Mega Factory“ u Beogradu bio bolji od Mege rezultatom 79:93 (26:20, 20:26, 20:24, 12:23) i slavio sa konačnih 2-0

To znači da će se u prvom polufinalu Superlige odigrati „Večiti derbi“ između Zvezde i Partizana, nešto što su mnogi očekivali tek za finale.

Crno-beli su sjajnim izvođenjem slobodnih bacanja (30/36) parirali Meginom dobrom šutu za tri poena (10/21).

Mega se jako dobro držala tokom većine meča, a u jednom trenutku prvog poluvremena imala čak i 12 poena prednost. Međutim, Partizan to na vreme smanjuje i već na poluvreme ide bez rezultatskog deficita.

U drugom poluvremenu se nastavilo u sličnom ritmu kao i u prvom, dosta haotično, sa dosta promašaja i grešaka. Crno-beli u jednom trenutku poslednjeg kvartala ubacuju u veću brzinu i za nepunih pet minuta dolaze do nedostižne prednosti, nekim sjajnim akcijama Đorđa Gagića, Novice Veličkovića i Vilijams-Gosa.

Najefikasniji kod pobednika bio je kapiten Novica Veličković sa 22 poena i sedam skokova, Gos je ubacio 21 uz osam asistencija, dok je Vanja Marinković meč završio sa 14 postignutih poena.

Domaćina su predvodili Kostja Mušidi sa 14 (4/6 za tri), Ognjen Jaramaz sa 15, i Goga Bitadze, koji je duel završio osam minuta pre kraja zbog petog faula, sa 12 poena.

Drugi par polufinala Superlige još nije poznat, s obzirom da FMP tek mora da igra drugi meč protiv Zlatibora, a Dinamik i Borac igraju treći meč, tzv. "majstoricu".

Partizan je i u revanšu četvrtfinala plej-ofa, teže nego u utorak, savladao ekipu Mega Bemaxa i rezultatom 2:0 prešao prvu prepreku na putu ka tituli, koja je postavljena kao cilj pre početka Superlige Srbije.

Kao što smo najavljivali otkako su crno-beli 7. maja izgubili od FMP Železnika i pali na drugo mesto svoje grupe, sledi polufinale "večitih" rivala!

Crvena zvezda i Partizan počeće seriju na dve pobede 28. maja, a domaćin prve utakmice biće crveno-beli.

Drugi polufinalni par formiraće bolji iz duela FMP - Zlatibor (trenutno 1:0) i Borac - Dinamik (1:1).

Što se tiče revanša Mege i Partizana, prva četvrtina i početak druge prošli su u znaku domaćina, a Veličković i drugovi su od 16-17. minuta počeli da preuzimaju kontrolu.

Pitanje pobednika lomilo se do 33. minuta, kada su jedan za drugim zbog pet faulova "ispali" snažni Megini centri Goga Bitadze i Stefan Fundić.

Iz potpuno otvorene utakmice i vođstva od 68:72, Partizan je došao u komfornu poziciju i serijom od 13:0 u finišu, naneo je neiskusnom protivniku ubedljiv poraz - 79:93 (26:20, 20:26, 20:24, 13:23)!

To znači da su crno-beli ove sezone slavili u svih pet zvaničnih susreta sa timom Dejana Milojevića.

Posebnu draž utakmici u dvorani "Mega Factory" dalo je prisustvo Nikole Jokića, asa Denver Nagetsa, koji je došao da bodri svoj nekadašnji klub.

Partizan je u polufinalu Superlige i tamo će se sastati sa Crvenom zvezdom. Crno-beli su i u drugoj četvrtfinalnoj utakmici, sada kao gosti, savladali Mega Bemaks sa 93:79 i rešili u svoju korist sa 2:0.

Sada nas u polufinalu čeka duela dva najveća rivala srpske košarke, ta serija se takođe igra na dve pobede, a prednost domaćeg terena ima Crvena zvezda. A tamo će crno-beli biti jači za Bondžu Sija koji je današnji duel preskočio zbog povrede pre dva dana kada je pao prilikom zakucavanja u hali Pionir.

Najbolji u Partizanu bio je kapiten Novica Veličković sa 22 poena, sedam skokova i četiri asistencije.Najdžel Vilijams Gos dao je 21 poen i podelio osam asistencija, a Vanja Marinković dodao je još 14 poena. Ognjen Jaramaz je ubacio 15 za Megu, a jedan manje dao je Mušidi. 

Utakmicu u dvorani Mega Fektori iz prvog reda posmatrao je i nekadašni igrač Mege, a sada NBA asNikola Jokić. Ali, nije joj doneo sreću. Mega nije zaslužila baš ovak ubedljiv poraz pošto je gubila sa šest razlike u 35. minutu. 

Kao i nedavno na gostovanju u Železniku, Partizan je ušao prilično nonšalantno i mekano u odbrani. A Mega je to itekako umela da iskoristi. Od prvih 17 poena, čak 15 su domaći dali posle trojki. Pogotovo je raspoložen bio Kostja Mušidi koji je ubacio tri šuta za tri poena i to sa istog mesta.

Crno-beli su u tim trenucima delovali potpuno dezorganizovano, a još jednom se pokazalo da imaju ozbiljan problem protiv ekipe koje ima fizički iole jačeg centra.

Ponovo su Goga Bitadze, pa i Predrag Samardžiski radili šta su hteli, pa je dvocifrena prednost za Megu (24:12) bila logična posledica onoga što se dešavalo na terenu.

Tek posle Čankovog tajm-auta, razmrdali su se gostujući igrači i malo, po malo vratili se u utakmicu. Bilo je dovoljno nekoliko dobrih odbrana i par kontri Vilijamsa Gosa da Partizan dođe do izjednačenja u finišu prvog poluvremena.

Crno-beli su u trećem kvartalu uspeli da dođu i do ravnoteže u borbi pod košem i u skoku. Novica Veličković još jednom je odigrao na iskustvo, Vanja Marinković je počeo da ubacuje sa distance i Partizan je preokrenuo.

Mega je bila “živa“ negde do sredine poslednje deonice kada je Veličković pogodio trojku za plus devet (82:73). Posle toga Mega je sa nekoliko brzopletih poteza uništila sebi svaku šansu za preokret.

Arena: Mega Factory
Sudije: Milivoje Jovčić, Saša Maričić, Marko Juras
Delegat: Dragutin Ilić

KK Partizan: Gos 21, Von 6, Marinković 14, Veličković 22, Pecarski, Andrić 8, Čakarević 5, Brajma, Gagić 10, Šalić 5, Jovanović, Tadić.

KK Mega Bemaks: Mušidi 14, Marjanović 9, Lazić, Koprivica, Samardžiski 4, Mišković 5, Fundić 7, Jaramaz 15, Ašćerić 6, Cerovina, Bitadze 12, Musić 7.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar