Ботас: Да Луис и ја останемо у Мерцедесу!

Ботас се нада останку у Мерцедесу, убеђује и Хамилтона! Возач Мерцедеса Валтери Ботас позвао је тимског колегу, актуелног светског шампиона Формуле 1, Луиса Хамилтона да продужи уговор са екипом.

Остали спортови 26.05.2018 | 14:30
Ботас: Да Луис и ја останемо у Мерцедесу!
Ботасу и Хамилтону истичу уговори на крају сезоне.

Док Ботас мора да убеди челнике екипе да му укажу поверење и наредне сезоне, Хамилтон још није продужио уговор, иако му је понуђен.

Новинари у Монаку су питали Хамилтона о уговору, а он је рекао да не жели да жури.

"Нема нерешене ситуације, само мислим да не треба журити. Не преговарам са другом екипом, не разматрам ниједну другу екипу, само сам дао себи мало времена", рекао је четвороструки светски првак.

Ботас жели да Хамилтон реши ситуацију.

"Сигурно да желим. Пре свега, ја бих желео да останем у Мерцедесу. То је мој дугорочни план. Било би лепо и да Луис жели да остане и постигне договор. Уживам радећи са њим, уживам у изазову који ми поставља. Уживам у чињеници да је четвороструки светски првак, а ја тренутно немам титулу. То ме тера да још више радим и будем бољи. Не бих променио мишљење о останку (и да он оде), али мислим да добро сарађујемо", рекао је Ботас.

Хамилтон и Ботас су прошле сезоне први пут возили у истој екипи. Финац је дошао из Вилијамса, као замена за Ника Розберга, који је завршио каријеру по освајању шампионске титуле.

Он је победио у три трке, али се више истакао као подршка Хамилтону у одбрани титуле. Ботас је рекао да схвата да се у Мерцедесу тражи константан напредак, али да себи није поставио посебне циљеве, у погледу бодова и коначног пласмана.

"Нема магичног броја. Нема посебне клаузуле, па то показује мишљење екипе о мојим наступима", додао је фински возач.

Ботас је прошле сезоне био трећи у генералном пласману, иза шампиона Хамилтона и Себастијана Фетела из Ферарија.

Он је тренутно трећи у овој сезони, са 37 бодова заостатка за Хамилтоном и 20 за Фетелом. Бројни навијачи су га критиковали и питају се да ли Ботас може да се такмичи на највишем нивоу, али вожња под великом притиском и обавеза за доказивањем су га учинили одлучнијим.

"То вас чини чвршћим и бољим. Од сваког тешког викенда, имам утисак да могу да преокренем ствари", навео је Ботас.

Шампионат Формуле 1 наставља се данас, а трка за Велику награду Монака на програму је од 15.10 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар