Чаушевић остао без адвоката

Суђење бившем директору Управе за индиректно опорезивање БиХ Кемалу Чаушевићу, којег се терети за кирминал тежак 1,7 милиона марака, прекинуто је данас након што је његов адвокат Асим Црналић напустио судницу отказавши пуномоћ свом клијенту.

Босна и Херцеговина 24.05.2018 | 14:13
Чаушевић остао без адвоката
Чаушевић је затражио да се поступак врати на почетак будући да је прошло више од 30 дана од претходног рочишта, иако је адвокат појаснио да је раније дао сагласност да се процес може наставити, пише Клиx.

Црналић је појаснио да је одбрана тражила одгоду главне расправе јер је Анес Садиковић, другооптужени у случају, у међувремену доживио саобраћајну несрећу.

– Сарадница предсједнице Вијећа ми се обратила прије неколико дана тражећи моју сагласност за одгоду главне расправе и ја сам дао ту сагласност, јер је господин Садиковић тешко повријеђен у саобраћајној несрећи – рекао је Црналић.

Појаснио је да је одбрана та која је тражила одгоду главне расправе.

– Наравно да сам дао сагласност, јер прошао је онај рок од 30 дана у којем се мора заказати главна расправа. Ако прође тај рок, онда суђење почиње испочетка. Ако ја дам сагласност, и други адвокати у поступку, онда суђење не мора почети испочетка, него се то само процедурално проводи – објаснио је Црналић.

Навео је да је данас у судници његов клијент Кемал Чаушевић изјавио да га адвокат није питао за сагласност и да се он не слаже с тим што је адвокат рекао суду.

– Захтијевао је да се суди испочетка. Како ја сматрам такав поступак потпуно некоректним и у односу према мени као браниоцу и у односу према суду, онда ми није преостало ништа друго него да му откажем пуномоћ. Ја не могу допустити такав однос према себи – рекао је Црналић.

Чаушевић је добио рок од седам дана да изабере новог адвоката. Уколико га не изабере, Суд ће му додијелити браниоца по службеној дужности.

(Српскаинфо)
 

 

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Посматрац

24.05.2018 21:04

И тако до краја живота... Суђење је споро,али ће ипак бити завршено у овом вијеку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дотт

25.05.2018 08:01

Са двије милијарде на почетку судјења на милион и по сада , најбоље да му не суде да се не брукају више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТОМО

27.05.2018 13:20

УЗМИ АДВОКАТА ДУШКА ТОМИЋА И СПАСИ СЕ.

ОДГОВОРИТЕ