Čaušević ostao bez advokata

Suđenje bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemalu Čauševiću, kojeg se tereti za kirminal težak 1,7 miliona maraka, prekinuto je danas nakon što je njegov advokat Asim Crnalić napustio sudnicu otkazavši punomoć svom klijentu.

Bosna i Hercegovina 24.05.2018 | 14:13
Čaušević ostao bez advokata
Čaušević je zatražio da se postupak vrati na početak budući da je prošlo više od 30 dana od prethodnog ročišta, iako je advokat pojasnio da je ranije dao saglasnost da se proces može nastaviti, piše Klix.

Crnalić je pojasnio da je odbrana tražila odgodu glavne rasprave jer je Anes Sadiković, drugooptuženi u slučaju, u međuvremenu doživio saobraćajnu nesreću.

– Saradnica predsjednice Vijeća mi se obratila prije nekoliko dana tražeći moju saglasnost za odgodu glavne rasprave i ja sam dao tu saglasnost, jer je gospodin Sadiković teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći – rekao je Crnalić.

Pojasnio je da je odbrana ta koja je tražila odgodu glavne rasprave.

– Naravno da sam dao saglasnost, jer prošao je onaj rok od 30 dana u kojem se mora zakazati glavna rasprava. Ako prođe taj rok, onda suđenje počinje ispočetka. Ako ja dam saglasnost, i drugi advokati u postupku, onda suđenje ne mora početi ispočetka, nego se to samo proceduralno provodi – objasnio je Crnalić.

Naveo je da je danas u sudnici njegov klijent Kemal Čaušević izjavio da ga advokat nije pitao za saglasnost i da se on ne slaže s tim što je advokat rekao sudu.

– Zahtijevao je da se sudi ispočetka. Kako ja smatram takav postupak potpuno nekorektnim i u odnosu prema meni kao braniocu i u odnosu prema sudu, onda mi nije preostalo ništa drugo nego da mu otkažem punomoć. Ja ne mogu dopustiti takav odnos prema sebi – rekao je Crnalić.

Čaušević je dobio rok od sedam dana da izabere novog advokata. Ukoliko ga ne izabere, Sud će mu dodijeliti branioca po službenoj dužnosti.

(Srpskainfo)
 

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Posmatrac

24.05.2018 21:04

I tako do kraja života... Suđenje je sporo,ali će ipak biti završeno u ovom vijeku.

ODGOVORITE
Name

dott

25.05.2018 08:01

Sa dvije milijarde na početku sudjenja na milion i po sada , najbolje da mu ne sude da se ne brukaju više.

ODGOVORITE
Name

TOMO

27.05.2018 13:20

UZMI ADVOKATA DUŠKA TOMIĆA I SPASI SE.

ODGOVORITE