Дан одлуке: Крстајић прецртава девет имена!

Највише дрхте штопери и крила! Ко ће представаљти алтернативу за тандем Миливојевић-Матић?

Фудбал 24.05.2018 | 13:00
Дан одлуке: Крстајић прецртава девет имена!
Дошао је дан одлуке, Србија грозничаво чека избор селектора Орлова Младена Крстајића! После две седмице неизвесности и скривања адута за Мундијал у Русију, млади стручњак на клупи наше репрезентације мора да открије сопствени избор.

Прелиминрани списак од 35 играча давно је послат у седиште ФИФА, а данас у 14 часова Младен Крстајић ће прецртати девет играча и саопштити нацији имена 26 фудбалера који ће у понедељак у Старој Пазови почети припреме за мечеве против Костарике, Швајцарске и Бразила.

Поред четворице голмана први филтер Младена Крстајића проћи ће још 22 момака. Дакле, током припрема у Аустрији поред једног чувара мреже (вероватно Александра Јовановића) отпашће још двојица...

Гледајући прелиминарни списак Младена Крстајића јасно је да уочи данашњег скраћивања највише дрхте штопери. Да ли због повреде Матије Настасића или нечег другог тек Крстајић је позвао осморицу централних дефанзиваца.

Некадашњи капитен Бранислав Ивановић је сигуран, баш као и Душко Тошић који има одличну сезону у Бешикташу. Уз претпоставку да је Настасић здрав за место Русији не мора да брине и Златни Орлић Милош Вељковић. Он је ове сезоне био стандардан у Бремену... „Преживљавању“ се нада и Никола Миленковић. Посебно што је и као некадашњи капитен Бранислав Ивановић - поливалентан. Видели смо ове сезоне у Фиренци да популарни Блеки може да одговори задацима и на позицији десног бека.

Далеко од авиона за Русију су Урош Спајић, Јагош Вуковић и један од предводника шампионске генерације Црвене звезде Вујадин Савић. Ломиће се и на месту левог бека где ће селектор одлучивати између Родића и Обрадовића.

Тандем из Премијер лиге Матић-Миливојевић биће један од наших најјачих адута у Русији. Питање је ко ће бити алтернативе на позицијама централног и задњег везног. На пол позицији је Марко Грујић, озбиљан репрезентативан стаж иза себе има и Немања Гудељ... Видећемо колико Крстајић има поверења у Немању Максимовића и Сашу Лукића... Један од најбољих играча Партизан Данило Пантић је залог за дане будуће.

Велика гужва је и на крилним и позицијама офанзивних везних. Биће на слатким мукама кормилар Орлова како би пронашао добитну комбинацију. Креативни трозубац у најозбиљнијој варијанти треба да чине Тадић, Љајић и Сергеј Милинковић - Савић. Озбиљна квалитет, посебно ако им се додају у квалификацијама одлични Филип Костић и Мијат Гаћиновић. Та места комплетирају Андрија Живковић и Немања Радоњић. Многи тврде да је рођени Нишлија сигуран путника за Мундијал, али стрелац пет овосезонски голова за црвено-беле мораће да се избори са опаком конкуренцијом.

Испоштовао је Крстајић овогодишње дело Александра Пешића. Међутим, најбољи Стрелац Суперлиге тешко ће до Русије. Неприкосновени су Митровић и Пријовић, док Лука Јовић иза себе има одличну сезону у Бундеслиги.

Извор: моззартспорт

Фото Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар