Подвиг за анале - бициклом од Карлсруеа до Непала!

Млади Немац Јозеф Рајс тренутно борави у Србији и Чачку, а планира да за шест месеци стигне до Непала!

Остали спортови 26.05.2018 | 11:30
Подвиг за анале - бициклом од Карлсруеа до Непала!
Јунак наше приче је двадесетједногодишњи Немац Јозеф Рајс. Млади становник Карлсруеа, пун авантуристичког духа, кренуо је бициклом “око света”. Да будемо прецизнији његов план је да из универзитетског и родног града на двоточкашу стигне до Непала. Велики и храбар подухват.

Срели смо се у Чачку и то захваљујући веома познатим спортистима и тренерима из града са Мораве, Бану Бокићу и Микану Лишанину. У тренуцима Јозефовог предаха мало смо поразговарали са овим сјајним момком.

“Завршио сам гимназију, али још увек нисам донео одлуку шта ћу да студирам. Годину дана сам штедео за ово путовање на два точка. Спортиста сам у души, пет година сам тренирао рукомет, тренутно се бавим плесом, а бицикл возим рекреативно. Често сам правио бициклистичке туре по целој Немачкој, али ми је ово највећи подухват”, каже за Моззарт Спорт млади Рајс.

Како је породица реаговала на овај твој пут?

“Имам родитеље и три сестре. Мајка је била забринута, а отац је желео да са мном крене у авантуру. Ипак, пошао сам сам”.

Јозеф је на пут из савезне државе Баден - Виртемберг кренуо пре месец и по дана.

“Очекујем да цело путовање, до коначне одреднице, потраје шест месеци. До сада сам прошао кроз Аустрију, Словенију, возио сам обалом Хрватске, прошао сам кроз Босну и Херцеговину и сад сам у Србији. Најлепше утиске носим из БиХ-а, а људи су до сада били прељубазни. Нисам доживео било какву непријатност”.

Коначна одредница нашег сагворника је Непал. Држава јужне Азије која се граничи са Кином и Индијом.

“Непал сам насумично одабрао и поставио за свој циљ. Добро сам проучио пут. Једва чекам да видим и следеће државе попут Македоније, Грчке, Турске, Ирана… Прелетећу Пакистан за који ми требају посебни папири и опет сести на бицикл до Непала. План је да дневно прелазим по стотину километара”.

На који начин се сналазиш за храну?

“Понео сам све што ми је потребно да сам припремам оброке. Наравно, набавка и куповина намирница је обавезна. Немам спонзоре за ово путовање. Штедео сам годину дана да бих могао да имам средства за овај изазов“, констатовао је Јозеф Рајс.

Младић из Немачке ће у Чачку бити гост познатог тениског тренера Микана Лишанина који се понудио да му буде љубазни домаћин и потом ће наставити своју авантуру ка “крову света”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар