Ф1 се радује повратку "дјевојака са старта"!

Предстојећег викенда на програму је Велика награда Монака, а то уједно значи и повратак "девојака са старта" у Формулу 1.

Остали спортови 26.05.2018 | 09:30
Ф1 се радује повратку "дјевојака са старта"!
Власник Ф1, америчка компанија Либерти медија, забранио је традиционалну употребу популарних "грид гирлс" у јануару, истакавши да се противи модерним друштвеним нормама јер понижава жене.

Међутим, девојке ће се вратити на стазу у Монаку као модели швајцарског произвођача сатова Таг Ојера (Таг Хеуер), мада неће имати званичну улогу "девојака са старта".

"Жене су најдивнија ствар на свету", поздравио је пвратак девојака шампион 1 Луис Хамилтон, "Монако је изузетно елегантна Велика награда, а када изађемо на стазу и тамо видимо дивне жене, то је оно што ВН Монака представља и то је дивна ствар". 

Монако се прошлог месеца успротивио одлуци власника Ф1 Либертија да забрани "грид гирлс". 

"Волим жене. Мислим да изгледају прелепо. Диже се превелига бука у вези са овим. Све девојке које су учествовале у прошлости су то радиле јер су желеле. Сигуран сам да ако питате било коју од њих на трци у недељу да ће одговор на то бити – да. Не верујем да их ико присиљава на то", подржао је великог ривала Себастијан Фетел. 

С друге стране, присталице одлуке Либертија тврде да су жене биле објекфитиковане. 

"Нико не треба да подржава или форсира жене уколико се осећају непријатно. Ако је заиста тако, не треба то да радимо", додао је Хамилтон. 

"Грид гирлс" су годинама биле један од обележја Ф1, углавном су то били фотомодели који су држали сунцобране, рекламе или табле са именима возача уочи почетка трке. 

Забрањене су само у Ф1, док су и даље активне у МотоГП и другим аутомото шампионатима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар