НФЛ не жели новог Каперника!

Забрањено клечање током химне! Клубови америчке фудбалске лиге (НФЛ) биће кажњени ако њихови играчи буду клечали током извођења америчке химне уочи утакмица.

Остали спортови 05.06.2018 | 08:30
НФЛ не жели новог Каперника!
Руководство НФЛ саопштило је да играчи који не буду желели да стоје за време химне, могу да остану у свлачионици док химна буде извођена.

Играчи су у више наврата прошле сезоне клечали за време изводјења химне из протеста због бруталности према тамнопутим Американцима.

НФЛ је навела да ће изрећи одговарајућу казну члановима екипа који не буду стајали и не покажу поштовање америчкој химни и застави. 

"Ти протести на терену су створили лажну слику да бројни НФЛ играчи нису патриоте. То није и никада није био случај. Ове сезоне, сви челници лиге и екипа ће стајати и показати поштовање према застави и химни. Они који то не буду желели, могу да остану у свлачионици", наводи се у саопштењу НФЛ лиге. 

Протесте је 2016. покренуо тадашњи квотербек екипе Сан Франциско Колин Каперник. Тај покрет је доживео врхунац после немира у Сент Луису који су избили због ослобадјања белог полицајца оптуженог за убиство ненаоружаног Афроамериканца. 

Председник САД Доналд Трамп је оштро критиковао протесте и назвао их је срамотним и непатриотским. Он је тражио од клубова да отпусте играче који не желе да стоје док се химна изводи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар