NFL ne želi novog Kapernika!

Zabranjeno klečanje tokom himne! Klubovi američke fudbalske lige (NFL) biće kažnjeni ako njihovi igrači budu klečali tokom izvođenja američke himne uoči utakmica.

Ostali sportovi 05.06.2018 | 08:30
NFL ne želi novog Kapernika!
Rukovodstvo NFL saopštilo je da igrači koji ne budu želeli da stoje za vreme himne, mogu da ostanu u svlačionici dok himna bude izvođena.

Igrači su u više navrata prošle sezone klečali za vreme izvodjenja himne iz protesta zbog brutalnosti prema tamnoputim Amerikancima.

NFL je navela da će izreći odgovarajuću kaznu članovima ekipa koji ne budu stajali i ne pokažu poštovanje američkoj himni i zastavi. 

"Ti protesti na terenu su stvorili lažnu sliku da brojni NFL igrači nisu patriote. To nije i nikada nije bio slučaj. Ove sezone, svi čelnici lige i ekipa će stajati i pokazati poštovanje prema zastavi i himni. Oni koji to ne budu želeli, mogu da ostanu u svlačionici", navodi se u saopštenju NFL lige. 

Proteste je 2016. pokrenuo tadašnji kvoterbek ekipe San Francisko Kolin Kapernik. Taj pokret je doživeo vrhunac posle nemira u Sent Luisu koji su izbili zbog oslobadjanja belog policajca optuženog za ubistvo nenaoružanog Afroamerikanca. 

Predsednik SAD Donald Tramp je oštro kritikovao proteste i nazvao ih je sramotnim i nepatriotskim. On je tražio od klubova da otpuste igrače koji ne žele da stoje dok se himna izvodi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar