109 поена и двокорак Звезде за полуфинале!

Звезда се 'прошетала' кроз Вршац за полуфинале Суперлиге! Екипа Црвене звезде пласирала се у полуфинале Суперлиге Србије, пошто је са 2-0 у серији победила Вршац.  После Београда, црвено-бели рутински победили Вршац и у "Миленијуму" и први ушли у следећу рунду плеј-офа. Ривала би могли да добију у четвртак, ако Партизан буде заказао дербије.  Звезда убацила 109 поена, на хоризонту вечити дерби у полуфиналу.  Уколико Партизан прође Мегу гледаћемо изузетно интересантну борбу за пласман у финале Суперлиге.

Кошарка 23.05.2018 | 23:25
109 поена и двокорак Звезде за полуфинале!
Изабраници Миленка Топића славили су у другом мечу са убедљивих 109:82 и тако наставили поход ка одбрани титуле.

Актуелни шампион Србије у мечу за финале играће против боље екипе из дуела Партизан - Мега Бемакс, где црно-бели воде са 1-0 у серији.

Најефикаснији у победничком саставу био је Ален Омић са 21 поеном, осам скокова и четири асистенције (индекс 34), за само 22 минута игре. Одлично су још одиграли и Рочести (14п), Добрић (14п) и Лазић (12п).

Бољи код осталих код домаћих био је Стефан Ђорђевић са 15 поена, док су Момиров и Пашајлић постигли 14.

Звезда је фуриозно кренула утакмицу и већ после неколико минута игре разлика је била двоцифрена. До краја деонице предност је ишла и до +21, међутим серијом у последњем минуту Вршац је смањио на -14, 33:19.

У другој четвртини домаћи играчи добро су се држали, али им се игра у других пет минута деонице распала и црвено-бели то су искористили. После 20 минута екипа Миленка Топића водила је са великих 61:40.

Током треће и четврте деонице нисмо видели ништа ново на терену - Звезда је доминирала и на крају је заслужено дошла до убедљиве победе над Вршцем.

У другом мечу дана, екипа Динамика успела је да савлада Борац са 81:70 и изједначи серији на 1-1. То значи да ће учесника полуфинала одлучити трећа утакмица у Чачку. Победник овог дуела играће у полуфиналу против бољег из сусрета ФМП/Златибор, где екипа из Железника води 1-0.

У два корака до полуфинала.

Црвена звезда мтс без потешкоћа је победила четвртфиналног ривала и искористила уводне утакмице у плеј-офу да ухвати ритам за оно што следи. А, могао би да следи "вечити дерби", под условом да Партизан у четвртак и у другој утакмици победи Мегу.

Звезда је четвртфинални задатак решила очекивано брзо.

Вршац - Звезда 82:109 (19:33, 21:28, 21:26, 21:22)

На челу са центром Аленом Омићем (21 поен, 8 скокова), коме вечерас у рекету није било адекватног ривала и Огњеном Добрићем (14 поена), који је био Звездин "мотор" у другом полувремену, Београђани су без великих проблема изборили још једну победу против Вршчана.

Разлика је већ у четвртом минуту била двоцифрена, а Звезда је поново добро шутерски ушла у меч и тројком Пере Антића у финишу уводног квартала водила 19 поена. И уз кратке налете домаћина, предвођеног Стефаном Ђорђевићем и Стефаном Момировом, предност црвено-белих ипак је расла кроз цео меч, достизала и "плус 30", а асистенције Филипа Човића и закуцавања Николе Јовановића "пробила" су у финишу границу од сто поена.

Двоцифрен нападачки учинак међу гостима остварили су и Тејлор Рочести са 14 поена, Бранко Лазић са 12 и Стефан Јанковић са 10, док је Ђорђевић био најбољи у Вршцу са 15 поена, а пратили су га Момиров и Мирослав Пашајлић са по 14. Бивши центар Меге Миленко Вељковић завршио је меч са 12 поена.

Иако је меч одавно био решен, Звезда је поново у завршници била решена да одигра снажно до последњег звука сирене и да пошаље поруку да се "диже" после тешког периода. Са друге стране, Вршац ипак није у два сусрета био ривал који би могао да озбиљније изазове браниоца титуле, уочи потенцијалне полуфиналне серије против "вечитог" ривала.

Топић је поново користио све играче и сви су постигли бар по два поена. Најдуже је играо капитен Бранко Лазић (скоро 22 минута), а најкраће Никола Јовановић (9 минута и 42 секунде). Тако је, уз тријумф, тренер црвено-белих остварио и план да сачува енергију екипе за следећи, тежи изазов.

Црвена звезда је одрадила свој део посла. Црвено-бели су на гостовању Вршцу славили изузетно убедљиво и тако изборили пласман у полуфинале кошаркашке Суперлиге.  Играчи Миленка Топића су били толико сигурни као и у првом мечу да практично тријумф екипе са Малог Калемегдана није долазио у питање - 109:82.

На тај начин Звезда сада чека противника у полуфиналу, а играће против бољег из дуела Партизан -  Мега у ком црно-бели воде с 1:0 у серији.

Да ће бити овакав исход у Вршцу видело се већ после прве четвртине када је Звезда у Миленијуму дала 33 поена, а примила 19. Већ до полувремена је било 61:40 тако да се само чекало да се види којом ће разликом Београђани да заврше меч.

Једноставно, разлика у квалитету је била велика, па борбени домаћини нису могли много да се надају у обрачуну са учесником Евролиге ове сезоне. У редовима Звезде већ после 20 минута игре Ален Омић,Бранко Лазић и Тејлор Рочести били су двоцифрени.

Посебно је Вршчанима било тешко да се носе са габаритом Алена Омића који је одиграо одличан меч и баш доминирао и у скоку и био је најефикаснији са 21 поеном и осам скокова и четири асистенције. Са таквом конституцијом лако је купио лопте испод коша, али и поентирао. То се посебно видело у трећој деоници.

Поред поменутих играча требало би похвалити и Огњена Добрића који је одиграо сасвим добар меч и показао као и прошле сезоне да му леже утакмице у Суперлиги.

Није то била нека права кошаркашка атмосфера, све је деловало мирно, а једини који су пружали какав-такав отпор из редова Вршца били су Пашајлић, Вељковић, Момиров и Ђорђевић. Али, било је то премало да би се пружио јачи отпор Звезди.

Занимљиво, на овој утакмици мали допринос су имали Филип Човић и Џејмс Фелдин, док је изузетно лош биоМатијас Лесор који је у заиста великом паду форме.

Тим Миленка Топића могао је од полувремена већ да сабира утиске, да се пази од повреда и да размишља о полуфиналу.

Вечити дерби је на хоризонту.

СУПЕРЛИГА: Вршац - Црвена звезда 82:109 (19:33, 21:28, 21:26, 21:22)
Дворана Миленијум

ВРШАЦ: Митровић 5, Јововић 5, Остојић 6 (4 ск), Момиров 14 (9 ск), Ђорђевић 15 (6 ск), Ђерић 3, Мунижаба, Вељковић 12, Узелац, Павловић 5, Пашајлић 14 (9 ас), Радивојевић 3.

ЗВЕЗДА: Рочести 14 (4 ас), Лазић 12, Омић 12 (8 ск, 4 ас, индекс 34), Јанковић 10, Давидовац 4, Антић 5, Човић 8 (5 ас), Добрић 14, Јовановић 6, Лесор 2, Раданов 9, Фелдин 4.

Суперлига, плеј-оф:

среда:

Вршац – Црвена звезда 82:109 (0-2)
Динамик – Борац 81:70 (1-1)

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар