109 poena i dvokorak Zvezde za polufinale!

Zvezda se 'prošetala' kroz Vršac za polufinale Superlige! Ekipa Crvene zvezde plasirala se u polufinale Superlige Srbije, pošto je sa 2-0 u seriji pobedila Vršac.  Posle Beograda, crveno-beli rutinski pobedili Vršac i u "Milenijumu" i prvi ušli u sledeću rundu plej-ofa. Rivala bi mogli da dobiju u četvrtak, ako Partizan bude zakazao derbije.  Zvezda ubacila 109 poena, na horizontu večiti derbi u polufinalu.  Ukoliko Partizan prođe Megu gledaćemo izuzetno interesantnu borbu za plasman u finale Superlige.

Košarka 23.05.2018 | 23:25
109 poena i dvokorak Zvezde za polufinale!
Izabranici Milenka Topića slavili su u drugom meču sa ubedljivih 109:82 i tako nastavili pohod ka odbrani titule.

Aktuelni šampion Srbije u meču za finale igraće protiv bolje ekipe iz duela Partizan - Mega Bemaks, gde crno-beli vode sa 1-0 u seriji.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Alen Omić sa 21 poenom, osam skokova i četiri asistencije (indeks 34), za samo 22 minuta igre. Odlično su još odigrali i Ročesti (14p), Dobrić (14p) i Lazić (12p).

Bolji kod ostalih kod domaćih bio je Stefan Đorđević sa 15 poena, dok su Momirov i Pašajlić postigli 14.

Zvezda je furiozno krenula utakmicu i već posle nekoliko minuta igre razlika je bila dvocifrena. Do kraja deonice prednost je išla i do +21, međutim serijom u poslednjem minutu Vršac je smanjio na -14, 33:19.

U drugoj četvrtini domaći igrači dobro su se držali, ali im se igra u drugih pet minuta deonice raspala i crveno-beli to su iskoristili. Posle 20 minuta ekipa Milenka Topića vodila je sa velikih 61:40.

Tokom treće i četvrte deonice nismo videli ništa novo na terenu - Zvezda je dominirala i na kraju je zasluženo došla do ubedljive pobede nad Vršcem.

U drugom meču dana, ekipa Dinamika uspela je da savlada Borac sa 81:70 i izjednači seriji na 1-1. To znači da će učesnika polufinala odlučiti treća utakmica u Čačku. Pobednik ovog duela igraće u polufinalu protiv boljeg iz susreta FMP/Zlatibor, gde ekipa iz Železnika vodi 1-0.

U dva koraka do polufinala.

Crvena zvezda mts bez poteškoća je pobedila četvrtfinalnog rivala i iskoristila uvodne utakmice u plej-ofu da uhvati ritam za ono što sledi. A, mogao bi da sledi "večiti derbi", pod uslovom da Partizan u četvrtak i u drugoj utakmici pobedi Megu.

Zvezda je četvrtfinalni zadatak rešila očekivano brzo.

Vršac - Zvezda 82:109 (19:33, 21:28, 21:26, 21:22)

Na čelu sa centrom Alenom Omićem (21 poen, 8 skokova), kome večeras u reketu nije bilo adekvatnog rivala i Ognjenom Dobrićem (14 poena), koji je bio Zvezdin "motor" u drugom poluvremenu, Beograđani su bez velikih problema izborili još jednu pobedu protiv Vrščana.

Razlika je već u četvrtom minutu bila dvocifrena, a Zvezda je ponovo dobro šuterski ušla u meč i trojkom Pere Antića u finišu uvodnog kvartala vodila 19 poena. I uz kratke nalete domaćina, predvođenog Stefanom Đorđevićem i Stefanom Momirovom, prednost crveno-belih ipak je rasla kroz ceo meč, dostizala i "plus 30", a asistencije Filipa Čovića i zakucavanja Nikole Jovanovića "probila" su u finišu granicu od sto poena.

Dvocifren napadački učinak među gostima ostvarili su i Tejlor Ročesti sa 14 poena, Branko Lazić sa 12 i Stefan Janković sa 10, dok je Đorđević bio najbolji u Vršcu sa 15 poena, a pratili su ga Momirov i Miroslav Pašajlić sa po 14. Bivši centar Mege Milenko Veljković završio je meč sa 12 poena.

Iako je meč odavno bio rešen, Zvezda je ponovo u završnici bila rešena da odigra snažno do poslednjeg zvuka sirene i da pošalje poruku da se "diže" posle teškog perioda. Sa druge strane, Vršac ipak nije u dva susreta bio rival koji bi mogao da ozbiljnije izazove branioca titule, uoči potencijalne polufinalne serije protiv "večitog" rivala.

Topić je ponovo koristio sve igrače i svi su postigli bar po dva poena. Najduže je igrao kapiten Branko Lazić (skoro 22 minuta), a najkraće Nikola Jovanović (9 minuta i 42 sekunde). Tako je, uz trijumf, trener crveno-belih ostvario i plan da sačuva energiju ekipe za sledeći, teži izazov.

Crvena zvezda je odradila svoj deo posla. Crveno-beli su na gostovanju Vršcu slavili izuzetno ubedljivo i tako izborili plasman u polufinale košarkaške Superlige.  Igrači Milenka Topića su bili toliko sigurni kao i u prvom meču da praktično trijumf ekipe sa Malog Kalemegdana nije dolazio u pitanje - 109:82.

Na taj način Zvezda sada čeka protivnika u polufinalu, a igraće protiv boljeg iz duela Partizan -  Mega u kom crno-beli vode s 1:0 u seriji.

Da će biti ovakav ishod u Vršcu videlo se već posle prve četvrtine kada je Zvezda u Milenijumu dala 33 poena, a primila 19. Već do poluvremena je bilo 61:40 tako da se samo čekalo da se vidi kojom će razlikom Beograđani da završe meč.

Jednostavno, razlika u kvalitetu je bila velika, pa borbeni domaćini nisu mogli mnogo da se nadaju u obračunu sa učesnikom Evrolige ove sezone. U redovima Zvezde već posle 20 minuta igre Alen Omić,Branko Lazić i Tejlor Ročesti bili su dvocifreni.

Posebno je Vrščanima bilo teško da se nose sa gabaritom Alena Omića koji je odigrao odličan meč i baš dominirao i u skoku i bio je najefikasniji sa 21 poenom i osam skokova i četiri asistencije. Sa takvom konstitucijom lako je kupio lopte ispod koša, ali i poentirao. To se posebno videlo u trećoj deonici.

Pored pomenutih igrača trebalo bi pohvaliti i Ognjena Dobrića koji je odigrao sasvim dobar meč i pokazao kao i prošle sezone da mu leže utakmice u Superligi.

Nije to bila neka prava košarkaška atmosfera, sve je delovalo mirno, a jedini koji su pružali kakav-takav otpor iz redova Vršca bili su Pašajlić, Veljković, Momirov i Đorđević. Ali, bilo je to premalo da bi se pružio jači otpor Zvezdi.

Zanimljivo, na ovoj utakmici mali doprinos su imali Filip Čović i Džejms Feldin, dok je izuzetno loš bioMatijas Lesor koji je u zaista velikom padu forme.

Tim Milenka Topića mogao je od poluvremena već da sabira utiske, da se pazi od povreda i da razmišlja o polufinalu.

Večiti derbi je na horizontu.

SUPERLIGA: Vršac - Crvena zvezda 82:109 (19:33, 21:28, 21:26, 21:22)
Dvorana Milenijum

VRŠAC: Mitrović 5, Jovović 5, Ostojić 6 (4 sk), Momirov 14 (9 sk), Đorđević 15 (6 sk), Đerić 3, Munižaba, Veljković 12, Uzelac, Pavlović 5, Pašajlić 14 (9 as), Radivojević 3.

ZVEZDA: Ročesti 14 (4 as), Lazić 12, Omić 12 (8 sk, 4 as, indeks 34), Janković 10, Davidovac 4, Antić 5, Čović 8 (5 as), Dobrić 14, Jovanović 6, Lesor 2, Radanov 9, Feldin 4.

Superliga, plej-of:

sreda:

Vršac – Crvena zvezda 82:109 (0-2)
Dinamik – Borac 81:70 (1-1)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar