Рамљак и Зрињски срушили Игокеу - прва титула!

Рамљак срушио "династију" у Лакташима! Зрињски је у неизвјесној завршници успио да оствари брејк у серији против Игокее и освоји прву титулу шампиона БиХ у својој историји.

Кошарка 23.05.2018 | 22:25
Рамљак и Зрињски срушили Игокеу - прва титула!
Након фудбалера Зрињског, титулу шампиона БиХ у Мостар су донијели и кошаркаши!

Изабраници Хрвоја Влашића су вечерас у Лакташима успјели у намјери да у посљедња два минута сусрета уђу са предношћу или заостатком од "једног посједа". У таквој ситуацији су се ове сезоне против Игокее већ нашли три пута и остварили тријумфе, а то су успјели и по четврти пут.

Александар Соколовић је донио поен предности у посљедњем минуту сусрета, а Марко Рамљак је тројком у посљедњем нападу своје екипе ставио тачку на сјајну финалну серију "Племића" који су заслужено дошли до највећег успјеха у клупској историји.

Пет посљедњих сезона у кошаркашкој лиги БиХ протекле су у апсолутној доминацији Игокее, али је "династију" из Лакташа срушио Зрињски.

ИГОКЕА - ЗРИЊСКИ 73:77 (19:18, 19:15, 21:24, 14:20)!

Прве поени из игре у уводној четвртини су виђени након три минута игре када је млади Далибор Илић одлично пробио по чеоној линији и страшним закуцавањем са двије руке задрмао конструкцију коша. Тимови су у наставку били у егалу све док на терен није ушао капитен Игокее Вук Радивојевић и повео саиграче у серију од 10:0, али се Зрињски у посљедња два минута квартала преко Соколовића и Рамљака вратио на један поен заостатка.

Игокеа у другој четвртини прави серију од 14:3 и стиже до 12 поена вишка, али Свен Смајлагић, Лука Игрутиновић и Соколовић враћају Зрињски на пристојних пет поена заостатка на одласку на одмор, 38:33.

На старту другог полувремена "Племићи" настављају са одличном игром на обје стране терена и серију поена са краја првог полувремена продужују на 15:0. Игокеа се до краја тречег периода успјела консолидоват и у посљедњу четвртину ући са два поена предности која су одржавали све до посљедњег минута.

Тада је на сцену ступио тандем "Соколовић-Рамљак"!

Одлични плеј гостију је прво одлично заштитио лопту и завршио тежак улаз преко Роберта Рикића, потом се поново пробио кроз одбрану домаћина и промашио али је Иван Милићевић био ту да покупи "отпадак" и донесе вођство у посљедњем минуту сусрета, 72:73.

Потом је "штафету" преузео Рамљак који је искористио једно слободно бацање, као и Доминик Артис на другој страни. Рамљак је у наредном нападу свог тима погодио отворену тројку за 73:77 и титулу шампиона БиХ.

СТРИЈЕЛЦИ

ИГОКЕА: Рикић 14, Гајић 2, Милошевић 9, Илић 8, Артис 15, Радивојевић 9, Љубичић 5, Јевтовић 11.

ЗРИЊСКИ: Рамљак 19, Миличевић 8, Соколовић 21, Брамит 4, Смајлагић 13, Самадан 2, Игрутиновић 10.

ФИНАЛНА СЕРИЈА ПЛЕЈ-ОФА

Зрињски - Игокеа 73:67

Игокеа - Зрињски 89:59

Зрињски - Игокеа 71:65

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мрки

23.05.2018 20:35

Готов је,нема му спаса

ОДГОВОРИТЕ