Ramljak i Zrinjski srušili Igokeu - prva titula!

Ramljak srušio "dinastiju" u Laktašima! Zrinjski je u neizvjesnoj završnici uspio da ostvari brejk u seriji protiv Igokee i osvoji prvu titulu šampiona BiH u svojoj istoriji.

Košarka 23.05.2018 | 22:25
Ramljak i Zrinjski srušili Igokeu - prva titula!
Nakon fudbalera Zrinjskog, titulu šampiona BiH u Mostar su donijeli i košarkaši!

Izabranici Hrvoja Vlašića su večeras u Laktašima uspjeli u namjeri da u posljednja dva minuta susreta uđu sa prednošću ili zaostatkom od "jednog posjeda". U takvoj situaciji su se ove sezone protiv Igokee već našli tri puta i ostvarili trijumfe, a to su uspjeli i po četvrti put.

Aleksandar Sokolović je donio poen prednosti u posljednjem minutu susreta, a Marko Ramljak je trojkom u posljednjem napadu svoje ekipe stavio tačku na sjajnu finalnu seriju "Plemića" koji su zasluženo došli do najvećeg uspjeha u klupskoj istoriji.

Pet posljednjih sezona u košarkaškoj ligi BiH protekle su u apsolutnoj dominaciji Igokee, ali je "dinastiju" iz Laktaša srušio Zrinjski.

IGOKEA - ZRINJSKI 73:77 (19:18, 19:15, 21:24, 14:20)!

Prve poeni iz igre u uvodnoj četvrtini su viđeni nakon tri minuta igre kada je mladi Dalibor Ilić odlično probio po čeonoj liniji i strašnim zakucavanjem sa dvije ruke zadrmao konstrukciju koša. Timovi su u nastavku bili u egalu sve dok na teren nije ušao kapiten Igokee Vuk Radivojević i poveo saigrače u seriju od 10:0, ali se Zrinjski u posljednja dva minuta kvartala preko Sokolovića i Ramljaka vratio na jedan poen zaostatka.

Igokea u drugoj četvrtini pravi seriju od 14:3 i stiže do 12 poena viška, ali Sven Smajlagić, Luka Igrutinović i Sokolović vraćaju Zrinjski na pristojnih pet poena zaostatka na odlasku na odmor, 38:33.

Na startu drugog poluvremena "Plemići" nastavljaju sa odličnom igrom na obje strane terena i seriju poena sa kraja prvog poluvremena produžuju na 15:0. Igokea se do kraja trečeg perioda uspjela konsolidovat i u posljednju četvrtinu ući sa dva poena prednosti koja su održavali sve do posljednjeg minuta.

Tada je na scenu stupio tandem "Sokolović-Ramljak"!

Odlični plej gostiju je prvo odlično zaštitio loptu i završio težak ulaz preko Roberta Rikića, potom se ponovo probio kroz odbranu domaćina i promašio ali je Ivan Milićević bio tu da pokupi "otpadak" i donese vođstvo u posljednjem minutu susreta, 72:73.

Potom je "štafetu" preuzeo Ramljak koji je iskoristio jedno slobodno bacanje, kao i Dominik Artis na drugoj strani. Ramljak je u narednom napadu svog tima pogodio otvorenu trojku za 73:77 i titulu šampiona BiH.

STRIJELCI

IGOKEA: Rikić 14, Gajić 2, Milošević 9, Ilić 8, Artis 15, Radivojević 9, Ljubičić 5, Jevtović 11.

ZRINJSKI: Ramljak 19, Miličević 8, Sokolović 21, Bramit 4, Smajlagić 13, Samadan 2, Igrutinović 10.

FINALNA SERIJA PLEJ-OFA

Zrinjski - Igokea 73:67

Igokea - Zrinjski 89:59

Zrinjski - Igokea 71:65

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

mrki

23.05.2018 20:35

Gotov je,nema mu spasa

ODGOVORITE