Нека трка почне!

Најбољи шпиц у Европи без уговора чека понуде! Аргентинац се опростио од навијача и бира нови клуб.

Фудбал 26.05.2018 | 17:00
Нека трка почне!
Од играча којима 30. јуна истиче уговор, тешко да ћете у Европи бољег шпица од Факунда Фереире. Можда је Марио Балотели звучније име, али Фереира делује као сигурнија инвестиција с обзиром на ризик који са собом носи Супер Марио.

Ударна игла Шахтјора се данас опростила од клуба из Дњецка. Емотивном поруком на друштвеној мрежи Инстаграм се захвалио украјинском клубу и његовим навијачима за лепе четири године и истакао да му је тешко што напушта клуб.

Фереира је ове сезоне постигао 30 голова у свим такмичењима за Шахтјор и био апсолутни јунак сезоне у којој је освојена дупла круна и у којој су Рудари догурали до осмине финала Лиге шампиона. Завршио је и као први стрелац украјинске лиге са 17 погодака, одигравши сезону каријери. Дошао је у Шахјтор пре четири године из Велеза и у прве две сезоне се мучио да се адаптира и да се избори за место у јакој конкуренцији. За две године је постигао само девет голова, био и на позајмици у Њукаслу где није одиграо ниједну утакмицу и изгледао је као пропала инвестиција… Али, потом је оправдао очекивања са 46 голова у 69 утакмица за тим из Доњецка.

Шахтјор му је нудио продужетак уговора, велики новац, али Фереира је одбио јер жели у неку јачу лигу. Тренутно су за њега заинтересовани Бенфика, Спартак Москва, ЦСКА, Торино, Андерлехт, Наполи, Бешикташ… Лицитација може да почне.

Подсетимо да Шахтјор као слободан играч напушта још један од најбољих играча екипе, бразилски офанзивацБернард. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар