Neka trka počne!

Najbolji špic u Evropi bez ugovora čeka ponude! Argentinac se oprostio od navijača i bira novi klub.

Fudbal 26.05.2018 | 17:00
Neka trka počne!
Od igrača kojima 30. juna ističe ugovor, teško da ćete u Evropi boljeg špica od Fakunda Fereire. Možda je Mario Baloteli zvučnije ime, ali Fereira deluje kao sigurnija investicija s obzirom na rizik koji sa sobom nosi Super Mario.

Udarna igla Šahtjora se danas oprostila od kluba iz Dnjecka. Emotivnom porukom na društvenoj mreži Instagram se zahvalio ukrajinskom klubu i njegovim navijačima za lepe četiri godine i istakao da mu je teško što napušta klub.

Fereira je ove sezone postigao 30 golova u svim takmičenjima za Šahtjor i bio apsolutni junak sezone u kojoj je osvojena dupla kruna i u kojoj su Rudari dogurali do osmine finala Lige šampiona. Završio je i kao prvi strelac ukrajinske lige sa 17 pogodaka, odigravši sezonu karijeri. Došao je u Šahjtor pre četiri godine iz Veleza i u prve dve sezone se mučio da se adaptira i da se izbori za mesto u jakoj konkurenciji. Za dve godine je postigao samo devet golova, bio i na pozajmici u Njukaslu gde nije odigrao nijednu utakmicu i izgledao je kao propala investicija… Ali, potom je opravdao očekivanja sa 46 golova u 69 utakmica za tim iz Donjecka.

Šahtjor mu je nudio produžetak ugovora, veliki novac, ali Fereira je odbio jer želi u neku jaču ligu. Trenutno su za njega zainteresovani Benfika, Spartak Moskva, CSKA, Torino, Anderleht, Napoli, Bešiktaš… Licitacija može da počne.

Podsetimo da Šahtjor kao slobodan igrač napušta još jedan od najboljih igrača ekipe, brazilski ofanzivacBernard. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar