Партизан чува титулу - Звезда пала и трећи пут!

Црно-бели још једном савладали "вечитог ривала" и у 10. колу дошли надомак одбране шампионског пехара.  Партизану дерби у базену, а вероватно и титула! Други пут ове сезоне црно-бели савладали Црвену звезду и четири кола пре краја имају четири бода вишка.

Остали спортови 23.05.2018 | 20:20
Партизан чува титулу - Звезда пала и трећи пут!
Партизан је ставио руку на титулу и сада би само сензација могла да га удаљи од одбране наслова првака.

Актуелни шампион Србије победио је у среду највећег изазивача и трећи пут ове сезоне, стекавши тако четири поена предности на табели, четири кола пре краја.

Партизан – Црвена звезда 10:7 (2:1, 2:1, 3:2, 3:3)

Црно-бели ће значајан бодовни "плус" бранити у утакмицама против Наиса у Нишу и Ваљева на Бањици, а у случају да не изненаде ни они, ни екипа Дејана Савића, Партизан би могао да теоретски постане нови-стари шампион 2. јуна у Београду, против Шапца.

Црно-бели су победили црвено-беле у оба меча ове сезоне. У Купу је било 11:5, а у првенству 12:7, на базену "Милан Гале Мушкатировић".

Ватерполисти Партизана направили су огроман корак ка одбрани титуле првака Србије. Црно-бели су у великом дербију на базену Бањица савладали Црвену звезду са 10:7 и сада четири кола пре краја шампионата имају четири бода предности.

Иначе, ове сезоне у домаћем првенству не игра се плеј-оф. Партизан је и у првом суперлигашком окршају славио против највећег ривала.

Црно-бели су вечерас диктирали ритам практично од почетка утакмице, када су стекли предност од 2:0. Звезда је успела да се резултатски врати у меч на почетку другог квартала, али од тог тренутка па до краја била је у минусу.

Врата победе Партизана полако је одшкринуо расположени Александар Андрејевић када је голом са дистанце на истеку напада донео предност од 6:3 два минута пре краја.

Када је Марко Јанковић на старту последњег периода повисио на 8:4 деловало је да су црно-бели отклонили све дилеме. Али, Звезду је донекле пробудио Ђорђе Танасковић и средином последње деонице смањио на два гола заостатка.

Ипак, Партизан је три минута пре краја пронашао начин да одговори, а Андрејевић је постигао погодак за 9:6 и тада је било јасно да су црно-бели осигурали три веома важна три бода.

Базен Бањица.
Судије: Голијанин и Раковић.
Искључења: Партизан 14, Црвена звезда 10.
Петерци: Партизан 1 (1).

ПАРТИЗАН: Ристичевић, Касум, Фаркаш 1, Лукић 1, Лазић 2, Томић 1, Јанковић 1, Андрејевић 1, Манојловић 1, Радановић, Радоњић 1, Аксентијевић 1, Белопавловић, Вучинић . Тренер: Ћирић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић 2, Радовић, Бурсаћ 1, Шуберић, Илић 1, Његован, Тохољ, Николов, Танасковић 2, Стојановић 1, Танкосић, Тодоровски,Пековић. Тренер: Савић

Првенство Србије биће завршено 6. јуна, утакмицама последњег, 14. кола.

Табела: Партизан 28, Звезда 24, Војводина 22, Шабац 21, Раднички 10, Ваљево (-1) 6, Наис (-1) 4, Земун 0.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар