Жардим и сљедеће сезоне тренер Монака!

Кандидат мање за Челси! Ако је и било дилеме, сада је очигледно нема.

Фудбал 26.05.2018 | 08:00
Жардим и сљедеће сезоне тренер Монака!
Леонардо Жардим има уговор са Монаком до 2020. године и са те стране није ни требало да долази у питање његов статус у клубу. Ипак, помињало се његово име у вези са неким клубовима сада када се ближи прелазни рок, посебно Челсијем, али до тога неће доћи јер је Жардим и сам најавио да ће бити и следеће сезоне тренер Кнежева.

То је и сам тренер најавио док је разговарао са новинарима на тренингу у Грчкој.

"Наставићемо да се крећемо унапред и у будућности и да напредујемо као пројекат Монака. Срећан сам што имам Дмитрија Рибовљева као председника. Имамо однос поверења. Радимо четири године заједно и он је председник са много квалитета", рекао је Жардим и тиме практично затворио врата свим спекулацијама.

Португалац се овог пролећа доводио у везу са неким од највећих клубова на свету. Био је један од кандидата за клупу Арсенала пре него што је на њу стигао Унај Емери, док се последњих дана помињао као један од озбиљнијих кандидата за клупу Челсија.

Потпредседник Монака Вадим Васиљев је већ говорио како Жардим неће напустити Монако и како му је жеља да Португалац буде дуго на клупи Кнежева, као што је Алекс Фергусон био на клупи Манчестер Јунајтеда.

"Мој сан је да Жардим буде Монаков Фергусон. Он је срећан у Монаку, ми смо срећни са њим, имао уговор и наставиће да буде наш тренер", рекао је недавно Васиљев.

Монако је завршио као други у овој сезони Лиге 1, наравно иза Пари Сен Жермена, а људи у клубу су задовољни учињеним и што ће Монако играти Лигу шампиона по четврти пут у последњих пет година. Жардимима сасвм солидне резултате, а поред тога, и нимало мање важно, одличан је у развоју младих играча који одлазе из клуба за огроман новац.

Него...

Поменули смо Челси. Плавци у овом случају имају једну опцију мање, а за сада као главни фаворити за наследника Антонија Контеа фигурирају Маурицио Сари и Славиша Јокановић.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар