Žardim i sljedeće sezone trener Monaka!

Kandidat manje za Čelsi! Ako je i bilo dileme, sada je očigledno nema.

Fudbal 26.05.2018 | 08:00
Žardim i sljedeće sezone trener Monaka!
Leonardo Žardim ima ugovor sa Monakom do 2020. godine i sa te strane nije ni trebalo da dolazi u pitanje njegov status u klubu. Ipak, pominjalo se njegovo ime u vezi sa nekim klubovima sada kada se bliži prelazni rok, posebno Čelsijem, ali do toga neće doći jer je Žardim i sam najavio da će biti i sledeće sezone trener Kneževa.

To je i sam trener najavio dok je razgovarao sa novinarima na treningu u Grčkoj.

"Nastavićemo da se krećemo unapred i u budućnosti i da napredujemo kao projekat Monaka. Srećan sam što imam Dmitrija Ribovljeva kao predsednika. Imamo odnos poverenja. Radimo četiri godine zajedno i on je predsednik sa mnogo kvaliteta", rekao je Žardim i time praktično zatvorio vrata svim spekulacijama.

Portugalac se ovog proleća dovodio u vezu sa nekim od najvećih klubova na svetu. Bio je jedan od kandidata za klupu Arsenala pre nego što je na nju stigao Unaj Emeri, dok se poslednjih dana pominjao kao jedan od ozbiljnijih kandidata za klupu Čelsija.

Potpredsednik Monaka Vadim Vasiljev je već govorio kako Žardim neće napustiti Monako i kako mu je želja da Portugalac bude dugo na klupi Kneževa, kao što je Aleks Ferguson bio na klupi Mančester Junajteda.

"Moj san je da Žardim bude Monakov Ferguson. On je srećan u Monaku, mi smo srećni sa njim, imao ugovor i nastaviće da bude naš trener", rekao je nedavno Vasiljev.

Monako je završio kao drugi u ovoj sezoni Lige 1, naravno iza Pari Sen Žermena, a ljudi u klubu su zadovoljni učinjenim i što će Monako igrati Ligu šampiona po četvrti put u poslednjih pet godina. Žardimima sasvm solidne rezultate, a pored toga, i nimalo manje važno, odličan je u razvoju mladih igrača koji odlaze iz kluba za ogroman novac.

Nego...

Pomenuli smo Čelsi. Plavci u ovom slučaju imaju jednu opciju manje, a za sada kao glavni favoriti za naslednika Antonija Kontea figuriraju Mauricio Sari i Slaviša Jokanović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar