Проблеми у француској свлачионици… Опет?!

Рабио неће са резервама! Даља репрезентативна каријера под знаком питања.

Фудбал 26.05.2018 | 09:00
Проблеми у француској свлачионици… Опет?!
Стручна јавност је сагласна: Адријен Рабио никако не успева да игре из Пари Сен Жермена пребаци и на репрезентативни ниво. Дидије Дешан је изгубио стрпљење и 23-годишњег везисту изоставио са списка путаника за Мундијал у Русији. Додуше, остабио га је на списку од 11 резервиста који би ускочили у воз у случају да се неко повреди. Само што је то очигледно било премало за Рабиоа. Фудбалер ПСЖ-а је одбио да се ака на тренинзима кад нема гаранција да ће видети Светско првенство?!

Паризјен наводи да је Рабио писменим путем обавестио Фудбалски савез Француске како би их обавестио да нема намеру да долази на припреме као лице са резервног списка. Дубоко је разочаран одлуком селектора, сматра да му је учињена неправда.

Од 2016. био је стандардан у националном тиму, али сада је прецртан. Притом, за разлику од Еура 2016 играчи са списка овог пута неће тренирати са првотимцима, већ одвојено.

Наравно, у случају нужде Рабио ће свакако бити физички спреман да ускочи. Ипак је то професионалац у великом клубу. Тамо и сами играчи морају да воде рачуна о спреми. Међутим, питање је како ће Дешанреаговати на овакво понашање. Свакако на тој позицији са резервног списка може да позове Мусу Сисока. Он није играо за репрезентацију од октобра 2017, али је дуго био Дешанов миљеник. И није правио проблеме.

Рабио јесте. И логично је очекивати да ће му Дешан то замерити. А можда и не само он. У пакленој конкуренцији какву Французи имају на свакој позицији веома је могуће да Рабио после оваквог иступа дуго, баш дуго неће видети репрезентацију.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар