Problemi u francuskoj svlačionici… Opet?!

Rabio neće sa rezervama! Dalja reprezentativna karijera pod znakom pitanja.

Fudbal 26.05.2018 | 09:00
Problemi u francuskoj svlačionici… Opet?!
Stručna javnost je saglasna: Adrijen Rabio nikako ne uspeva da igre iz Pari Sen Žermena prebaci i na reprezentativni nivo. Didije Dešan je izgubio strpljenje i 23-godišnjeg vezistu izostavio sa spiska putanika za Mundijal u Rusiji. Doduše, ostabio ga je na spisku od 11 rezervista koji bi uskočili u voz u slučaju da se neko povredi. Samo što je to očigledno bilo premalo za Rabioa. Fudbaler PSŽ-a je odbio da se aka na treninzima kad nema garancija da će videti Svetsko prvenstvo?!

Parizjen navodi da je Rabio pismenim putem obavestio Fudbalski savez Francuske kako bi ih obavestio da nema nameru da dolazi na pripreme kao lice sa rezervnog spiska. Duboko je razočaran odlukom selektora, smatra da mu je učinjena nepravda.

Od 2016. bio je standardan u nacionalnom timu, ali sada je precrtan. Pritom, za razliku od Eura 2016 igrači sa spiska ovog puta neće trenirati sa prvotimcima, već odvojeno.

Naravno, u slučaju nužde Rabio će svakako biti fizički spreman da uskoči. Ipak je to profesionalac u velikom klubu. Tamo i sami igrači moraju da vode računa o spremi. Međutim, pitanje je kako će Dešanreagovati na ovakvo ponašanje. Svakako na toj poziciji sa rezervnog spiska može da pozove Musu Sisoka. On nije igrao za reprezentaciju od oktobra 2017, ali je dugo bio Dešanov miljenik. I nije pravio probleme.

Rabio jeste. I logično je očekivati da će mu Dešan to zameriti. A možda i ne samo on. U paklenoj konkurenciji kakvu Francuzi imaju na svakoj poziciji veoma je moguće da Rabio posle ovakvog istupa dugo, baš dugo neće videti reprezentaciju.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar