Ово је најзеленији град у Европи

Најзеленији град у Европи заслужио је почасну титулу захваљујући томе што 40 одсто површине прекривају зелене површине, са чак око осам милиона стабала.

Путовања 23.05.2018 | 13:18
Ово је најзеленији град у Европи
Лондон има најмногољудније урбано подручје у Европској унији и друго највеће у Европи.

Велики Лондон, како се то подручје назива, насељава више од осам милиона становника, а зону метрополе између 12 и 14 милиона. Један је од економски најразвијенијих градова света, пун разних могућности, а и туризам цвета. Супротно претпоставкама, има и много зеленила и паркова, који Лондону дају посебан изглед. Лондонски паркови су међу најпознатијим туристичким одредиштима.

Хајд парк

Овај парк је сигурно најпознатији што због величине, што због разних занимљивости које можете у њему наћи. Важна предност му је и одлична локација јер је у близини разних атракција које ће вам вероватно, барем приликом прве посете Лондону, бити на листи.

Прошетајте овим најзеленијим парком који садржи више од 4.000 стабала, велико језеро и разне врсте животиња.

Риџентс парк

Парк површине 1,6 километара квадратни пројектовао је 1811. године реномирани архитекта Џон Неш. Парк је познат по дивним цветним вртовима и највећем спортском отвореном игралишту у Лондону.

Парк Светог Јакова

Окружен са три краљевске палате, на 23 хектара, садржи познато језеро које је дом пеликанима. Сваки дан хране их у 14.30 часова, чему можете присуствовати. Поноси се парадом Коњичке гарде и зградом названом Тхе Малл у којој се током године одржавају различите, најчешће краљевске церемоније, пише Пункуфер.хр.

Осим наведених, ту су још Спрингфилд, Викторијин парк и многи други који чекају на лондонске туристе да их истраже.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Александар

24.05.2018 06:40

Најзеленији град у Европи гледано по односу површине града и површине паркова је Кишинау/Кишињев у Молдавији...али ко мари за њих....

ОДГОВОРИТЕ