Партизан јури историјски хет-трик, Ђукић први тренерски трофеј!

Историја у Сурдулици: Партизанов хет-трик или првенац Лучанаца? Фудбалери Партизана против Младости у Сурдулици јуре трећи узастопни трофеј Купа Србије, за разлику од Лучанаца који први пут учествују у финалу.  Црно-бели вечерас у Сурудулици (19 часова) могу да улепшају сезону, али у финалу Купа питају се и Лучанци.

Фудбал 23.05.2018 | 13:15
Партизан јури историјски хет-трик, Ђукић први тренерски трофеј!
Сурдулица је премијерно домаћин главне утакмице у најмасовнијем такмичењу, а навијачи су одавно покуповали све карте како би на делу видели један од два потенцијално историјска резултата.

Црно-бели имају прилику да спасе сезону освајањем пехара и уједно постану први тим који је Куп Србије освајао три пута у низу, фаворити су против Младости, али питају се и изабраници Ненада Миловановића. 

"Пред нама је историјска утакмица, Младост никада није била у финалу Купа и направљен је велики успех. Верујем да ћемо се показати у правом светлу и играти и преко својих могућности", рекао је Миловановић у најави меча. 

С друге стране, тренер Партизана Мирослав Ђукић каже да би пехар учинио сезону на крају успешном. 

"Свесни смо важности утакмице. Улазимо амбициозно јер бисмо победом заокружили успешну сезону. Неће бити лако, очекује нас тежак посао, али покушаћемо да освојимо Куп. Имамо шансу да турбулентну сезону учинимо успешном", поручио је Ђукић. 

„Више сам тренер стваралац, него освајач. Немам још трофеј, али правим играче“.

Тим речима је Мирослав Ђукић отишао на зимску паузу, уверен да је у његовој пословној бити важније да прави фудбалере него да подиже пехаре, али ће у завршној утакмици сезоне, ипак, имати прилику да загрли прво знамење откако се бави тренерским послом. А није прошло мало - целих 12 година откако је сео на клупу.

Вечерас у  Сурдулици пружа му се шанса да „отвори“ витрину и у њу стави Куп Србије, с обзиром да Партизан слови за великог фаворита против лучанске Младости (19.00, ТВ Арена спорт 1).

Од тренутка кад су почетком плеј-офа поразом у вечитом дербију изгубили реалне шансе да одбране титулу, црно-бели су се преоријентисали на други колосек и под условом да славе на стадиону Радника не само да ће одбранити трофеј освојен прошле године победом над Црвеном звездом и тако сезону, ипак, учинити колико-толико успешном, већ ће први пут у историји везати хет-трик купова, с обзиром да су славили и у Горњем Милановцу маја 2016. До шансе да се бори за признање Парни ваљак је стигао победама без примљеног гола против Ртња (3:0), Рада (3:0) и Јавора (2:0), да би у полуфиналу истегао живце навијачима и тек у 90. минуту реванша, захваљујући сналажљивости Саше Илића, елиминисао Чукарички (2:4, 2:0). Повољно сазнање за стручни штаб је повратак међу стативе репрезентативног голмана Владимира Стојковића, спремност  Зорана Тошића, као и све боља форма Ђорђа Ивановића и расположење Данила Пантића, што би могло да буде пресудно у намерама да се разоружају борбени Лучанци.

ШТА МОЖЕ НЕШКОВА МЛАДОСТ?

Тренер црно-белих најављивао је претходних дана офанзиву од првог минута. И чини се није био само “јак” на речима. Партизан би меч у Сурдулици требало да почне у формацији 4-4-2. Са Тавамбом и Ивановићем као тандемом нападача, док би иза поред једног задњег везног Саше Здјеларатребало да делују Ђерлек, Пантић и Тошић. Врло офанзивно.

“Веома је важно да ниску трофеја допуњемо сваке године. Ова сезона је, генерално, била добра за нас, без обзира што нисмо освојили лигу. Играли смо добро у Европи и било би лепо да све заокружимо освајањем трофеја у купу. Још када сам дошао у Партизан сазнао сам да је врло важно да сваке године освајамо трофеје. Ове сезоне смо у прилици да се радујемо у купу и све ћемо учинити да пехар задржимо код куће”, рекао је Леандре Тавамба за Спортски Журнал.

А тим Ненада Миловановића и те како је незгодан за црно-беле. Још док није почела сезона, током припремног периода, Младост је тукла Партизан у контролном сусрету (1:0), поштено га је намучила у Лучанима и у другом делу првенства, кад је све до 86. минута водила са 1:0, да би погоци Марка Јевтовића и Милоша Шатаре (аутогол) означили преокрет (2:1). Колико је Нешков тим „тврд“ може се закључити на основу податка да је до завршнице плеј-аута, кад је претрпео два безболна разочарања, био у серији од седам утакмица без пораза. У том низу су и два рутинска полуфинална меча с Мачвом (1:1, 4:0). Пре шабачког суперлигаша, Младост је на путу до финала купа елиминисала новобеоградски Раднички (1:0), новосадски Пролетер (5:1) и Војводину (1:0), а финале Купа Србије је највећи успех у 66-годишној историји клуба.

“Мушки ћемо се супротставити црно-белима, имамо квалитет и желимо да се са пехаром вратимо у Лучане. Уосталом, победници се само памте, дошли смо на корак од циља и хоћемо да останемо уписани као победници. У Сурдулици нас чека диван амбијент, пун стадион с много наших навијача”,истакао је везиста Лучанаца Александар Пејовић.

Мада за финала важи неписано правило о малом броју голова, историја међусобних сусрета Партизана и Младости најављује ефикасно издање. Од последњих десет мечева на чак осам прошла је игра 3+, а како су у истом периоду црно-бели остварили чак девет победа и само један реми припада им улога фаворита. Без обзира на неутрални терен.

ПАРТИЗАН - МЛАДОСТ (19 часова, ТВ Арена)

Стадион: Радника

Капацитет: 2.717
Судија: Мајо Вујовић

ПАРТИЗАН (4-4-2): Стојковић - Вулићевић, Н.Р.Милетић, Марковић, Антонов - Тошић, Здјелар, Пантић, Ђерлек - Тавамба, Ивановић. Тренер: Мирослав Ђукић.

МЛАДОСТ (4-2-3-1): Росић - Б.Милошевић, Н.Милошевић, Шатара, Пешић - Пејовић, Тумбасевић, Л.Јовановић, Павловић, Димић - Радивојевић. Тренер: Нешко Миловановић

ПУТ ДО ФИНАЛА

ПАРТИЗАН

Шеснаестина финала
Ртањ        (Г)    3:0

Осмина финала
Рад  (Д)    3:0

Четвртфинале
Јавор        (Г)    2:0

Полуфинале
Чукарички (Г)    2:4
Чукарички (Д)    2:0

УКУПНО:

5       4       0       1       12:4

МЛАДОСТ ЛУЧ.

Шеснаестина финала
Раднички Нови Београд   (Г)    1:0

Осмина финала
Пролетер Нови Сад   (Д)    5:1   З

Четвртфинале
Војводина        (Г)    1:0   З

Полуфинале
Мачва      (Г)    1:1   Ж
Мачва      (Д)    4:0   З

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар