Partizan juri istorijski het-trik, Đukić prvi trenerski trofej!

Istorija u Surdulici: Partizanov het-trik ili prvenac Lučanaca? Fudbaleri Partizana protiv Mladosti u Surdulici jure treći uzastopni trofej Kupa Srbije, za razliku od Lučanaca koji prvi put učestvuju u finalu.  Crno-beli večeras u Surudulici (19 časova) mogu da ulepšaju sezonu, ali u finalu Kupa pitaju se i Lučanci.

Fudbal 23.05.2018 | 13:15
Partizan juri istorijski het-trik, Đukić prvi trenerski trofej!
Surdulica je premijerno domaćin glavne utakmice u najmasovnijem takmičenju, a navijači su odavno pokupovali sve karte kako bi na delu videli jedan od dva potencijalno istorijska rezultata.

Crno-beli imaju priliku da spase sezonu osvajanjem pehara i ujedno postanu prvi tim koji je Kup Srbije osvajao tri puta u nizu, favoriti su protiv Mladosti, ali pitaju se i izabranici Nenada Milovanovića. 

"Pred nama je istorijska utakmica, Mladost nikada nije bila u finalu Kupa i napravljen je veliki uspeh. Verujem da ćemo se pokazati u pravom svetlu i igrati i preko svojih mogućnosti", rekao je Milovanović u najavi meča. 

S druge strane, trener Partizana Miroslav Đukić kaže da bi pehar učinio sezonu na kraju uspešnom. 

"Svesni smo važnosti utakmice. Ulazimo ambiciozno jer bismo pobedom zaokružili uspešnu sezonu. Neće biti lako, očekuje nas težak posao, ali pokušaćemo da osvojimo Kup. Imamo šansu da turbulentnu sezonu učinimo uspešnom", poručio je Đukić. 

„Više sam trener stvaralac, nego osvajač. Nemam još trofej, ali pravim igrače“.

Tim rečima je Miroslav Đukić otišao na zimsku pauzu, uveren da je u njegovoj poslovnoj biti važnije da pravi fudbalere nego da podiže pehare, ali će u završnoj utakmici sezone, ipak, imati priliku da zagrli prvo znamenje otkako se bavi trenerskim poslom. A nije prošlo malo - celih 12 godina otkako je seo na klupu.

Večeras u  Surdulici pruža mu se šansa da „otvori“ vitrinu i u nju stavi Kup Srbije, s obzirom da Partizan slovi za velikog favorita protiv lučanske Mladosti (19.00, TV Arena sport 1).

Od trenutka kad su početkom plej-ofa porazom u večitom derbiju izgubili realne šanse da odbrane titulu, crno-beli su se preorijentisali na drugi kolosek i pod uslovom da slave na stadionu Radnika ne samo da će odbraniti trofej osvojen prošle godine pobedom nad Crvenom zvezdom i tako sezonu, ipak, učiniti koliko-toliko uspešnom, već će prvi put u istoriji vezati het-trik kupova, s obzirom da su slavili i u Gornjem Milanovcu maja 2016. Do šanse da se bori za priznanje Parni valjak je stigao pobedama bez primljenog gola protiv Rtnja (3:0), Rada (3:0) i Javora (2:0), da bi u polufinalu istegao živce navijačima i tek u 90. minutu revanša, zahvaljujući snalažljivosti Saše Ilića, eliminisao Čukarički (2:4, 2:0). Povoljno saznanje za stručni štab je povratak među stative reprezentativnog golmana Vladimira Stojkovića, spremnost  Zorana Tošića, kao i sve bolja forma Đorđa Ivanovića i raspoloženje Danila Pantića, što bi moglo da bude presudno u namerama da se razoružaju borbeni Lučanci.

ŠTA MOŽE NEŠKOVA MLADOST?

Trener crno-belih najavljivao je prethodnih dana ofanzivu od prvog minuta. I čini se nije bio samo “jak” na rečima. Partizan bi meč u Surdulici trebalo da počne u formaciji 4-4-2. Sa Tavambom i Ivanovićem kao tandemom napadača, dok bi iza pored jednog zadnjeg veznog Saše Zdjelaratrebalo da deluju Đerlek, Pantić i Tošić. Vrlo ofanzivno.

“Veoma je važno da nisku trofeja dopunjemo svake godine. Ova sezona je, generalno, bila dobra za nas, bez obzira što nismo osvojili ligu. Igrali smo dobro u Evropi i bilo bi lepo da sve zaokružimo osvajanjem trofeja u kupu. Još kada sam došao u Partizan saznao sam da je vrlo važno da svake godine osvajamo trofeje. Ove sezone smo u prilici da se radujemo u kupu i sve ćemo učiniti da pehar zadržimo kod kuće”, rekao je Leandre Tavamba za Sportski Žurnal.

A tim Nenada Milovanovića i te kako je nezgodan za crno-bele. Još dok nije počela sezona, tokom pripremnog perioda, Mladost je tukla Partizan u kontrolnom susretu (1:0), pošteno ga je namučila u Lučanima i u drugom delu prvenstva, kad je sve do 86. minuta vodila sa 1:0, da bi pogoci Marka Jevtovića i Miloša Šatare (autogol) označili preokret (2:1). Koliko je Neškov tim „tvrd“ može se zaključiti na osnovu podatka da je do završnice plej-auta, kad je pretrpeo dva bezbolna razočaranja, bio u seriji od sedam utakmica bez poraza. U tom nizu su i dva rutinska polufinalna meča s Mačvom (1:1, 4:0). Pre šabačkog superligaša, Mladost je na putu do finala kupa eliminisala novobeogradski Radnički (1:0), novosadski Proleter (5:1) i Vojvodinu (1:0), a finale Kupa Srbije je najveći uspeh u 66-godišnoj istoriji kluba.

“Muški ćemo se suprotstaviti crno-belima, imamo kvalitet i želimo da se sa peharom vratimo u Lučane. Uostalom, pobednici se samo pamte, došli smo na korak od cilja i hoćemo da ostanemo upisani kao pobednici. U Surdulici nas čeka divan ambijent, pun stadion s mnogo naših navijača”,istakao je vezista Lučanaca Aleksandar Pejović.

Mada za finala važi nepisano pravilo o malom broju golova, istorija međusobnih susreta Partizana i Mladosti najavljuje efikasno izdanje. Od poslednjih deset mečeva na čak osam prošla je igra 3+, a kako su u istom periodu crno-beli ostvarili čak devet pobeda i samo jedan remi pripada im uloga favorita. Bez obzira na neutralni teren.

PARTIZAN - MLADOST (19 časova, TV Arena)

Stadion: Radnika

Kapacitet: 2.717
Sudija: Majo Vujović

PARTIZAN (4-4-2): Stojković - Vulićević, N.R.Miletić, Marković, Antonov - Tošić, Zdjelar, Pantić, Đerlek - Tavamba, Ivanović. Trener: Miroslav Đukić.

MLADOST (4-2-3-1): Rosić - B.Milošević, N.Milošević, Šatara, Pešić - Pejović, Tumbasević, L.Jovanović, Pavlović, Dimić - Radivojević. Trener: Neško Milovanović

PUT DO FINALA

PARTIZAN

Šesnaestina finala
Rtanj        (G)    3:0

Osmina finala
Rad  (D)    3:0

Četvrtfinale
Javor        (G)    2:0

Polufinale
Čukarički (G)    2:4
Čukarički (D)    2:0

UKUPNO:

5       4       0       1       12:4

MLADOST LUČ.

Šesnaestina finala
Radnički Novi Beograd   (G)    1:0

Osmina finala
Proleter Novi Sad   (D)    5:1   Z

Četvrtfinale
Vojvodina        (G)    1:0   Z

Polufinale
Mačva      (G)    1:1   Ž
Mačva      (D)    4:0   Z

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar