Партизанов Француз добро прошао!

Си прошао без тежих последица: Хвала црно-бела породицо! Крилни центар Партизана Банџа Си пуштен је из болнице и није теже повређен после стаховитог пада у мечу против Мега Лекса.  Банџа Си је после пада на плеј-оф мечу против Меге превезен у Ургентни центар, а затим пуштен кући, након што му је констатована лака повреда, крвни подлив.

Кошарка 23.05.2018 | 14:30
Партизанов Француз добро прошао!
"Управо сам се вратио из болнице, имао сам прегледе леђа и нема никаквих последица. Ништа није толико озбиљно. Надам се да ћу се вратити на терен што пре. Хвала свима на порукама подршке црно-бела породицо", написао је Си на Инстаграму

Си је почетком четврте четвртине закуцао преко ривала и незгодно пао на леђа, па је после указане помоћи отишао у свлачионицу. 

Недуго затим је медицинско особље Партизана дошло да му помогне, после чега је превезен у Ургентни центар на даља испитивања. 

"Обавили смо сва снимања – и кичме и плућа и ребара и главе и ултразвук абдомена. На срећу, изузев нагначења ледја нема других проблема. Снимали смо два пута и ништа није сломио, има само један већи крвни подлив, хематом, то боли, али то ће проћи. Испаде на крају лака телесна повреда", рекао је доктор Момчило Јаковљевић. 

Момак из Париза је имао проблема са куком и леђима, после скоро два сата је изашао из Ургентног, а све време с њим је био капитен Новица Величковић, који га је одвезао кући. 

Банџа је пуштен на кућно лечење и следи му мировање, док крвни подлив не нестане, навели су црно-бели. 

Четвртфинална серија националног шампионата наставља се већ у четвртак од 18.00 када ће Мега угостити Партизан у дворани "Мега Фацторy".



Као и финиш прве четвртфиналне утакмице Партизан - Мега (97:68), конференција за новинаре протекла је у знаку бриге за крило црно-белих Банџу Сија, који се после закуцавања у 35. минуту преврнуо у ваздуху и пао на леђа, због чега је убрзо превезен у Ургентни центар.

"Уместо да будемо задовољни победом, осећамо забринутост због повреде Сија, која није изгледала добро. Није више битно да ли ће он бити спреман да игра у Партизану, него да ли ће бити добро", изјавио је тренер Ненад Чанак.

Шездесетак минута касније, са другог краја града су стигле повољне вести.

"Обавили смо сва снимања - и кичме и плућа и ребара и главе и урадили ултразвук абдомена. На срећу, изузев нагњечења леђа нема других проблема. Снимали смо два пута и ништа није сломио, има само један већи крвни подлив, хематом. То боли, али то ће проћи. Испаде на крају лака телесна повреда", пренео је клупски доктор Мома Јаковљевић.

Према његовим речима, Си би после неколико дана паузе требало да се врати у тренажни процес.

Крилни играч из Француске пуштен је кући у друштву физиотерапеута Предрага Шапине, након што му је подршку током боравка у Ургентном центру пружио и капитен Новица Величковић.

Подсетимо, Си је после пада, проузрокованог сударом са играчем Меге Гогом Битадзеом, успео да устане и уз болан израз лица напусти паркет.

Међутим, неколико минута касније је лекарска екипа за хитне случајеве отрчала за њим у свлачионицу, што је проузроковало панику у дворани "Александар Николић", али и код навијача који су гледали директан ТВ пренос.

"Нисмо ни заслужили да победимо, али ја сам највише под утиском пада Сија. Изгледало је језиво, баш сам се уплашио. Желим му све најбоље и надам се да му није ништа", рекао је непосредно после меча Мегин стратег Дејан Милојевић.

Реванш је на програму у четвртак у 18.00, у дворани "Мега фектори" у насељу Браће Јерковић. За пласман у полуфинале плеј-офа потребне су две победе.

Када ће Си поново заиграти, још остаје да се види, али црно-бели ће свакако спавати много лакше после срећног завршетка изненадне спортске драме...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар