Partizanov Francuz dobro prošao!

Si prošao bez težih posledica: Hvala crno-bela porodico! Krilni centar Partizana Bandža Si pušten je iz bolnice i nije teže povređen posle stahovitog pada u meču protiv Mega Leksa.  Bandža Si je posle pada na plej-of meču protiv Mege prevezen u Urgentni centar, a zatim pušten kući, nakon što mu je konstatovana laka povreda, krvni podliv.

Košarka 23.05.2018 | 14:30
Partizanov Francuz dobro prošao!
"Upravo sam se vratio iz bolnice, imao sam preglede leđa i nema nikakvih posledica. Ništa nije toliko ozbiljno. Nadam se da ću se vratiti na teren što pre. Hvala svima na porukama podrške crno-bela porodico", napisao je Si na Instagramu

Si je početkom četvrte četvrtine zakucao preko rivala i nezgodno pao na leđa, pa je posle ukazane pomoći otišao u svlačionicu. 

Nedugo zatim je medicinsko osoblje Partizana došlo da mu pomogne, posle čega je prevezen u Urgentni centar na dalja ispitivanja. 

"Obavili smo sva snimanja – i kičme i pluća i rebara i glave i ultrazvuk abdomena. Na sreću, izuzev nagnačenja ledja nema drugih problema. Snimali smo dva puta i ništa nije slomio, ima samo jedan veći krvni podliv, hematom, to boli, ali to će proći. Ispade na kraju laka telesna povreda", rekao je doktor Momčilo Jakovljević. 

Momak iz Pariza je imao problema sa kukom i leđima, posle skoro dva sata je izašao iz Urgentnog, a sve vreme s njim je bio kapiten Novica Veličković, koji ga je odvezao kući. 

Bandža je pušten na kućno lečenje i sledi mu mirovanje, dok krvni podliv ne nestane, naveli su crno-beli. 

Četvrtfinalna serija nacionalnog šampionata nastavlja se već u četvrtak od 18.00 kada će Mega ugostiti Partizan u dvorani "Mega Factory".



Kao i finiš prve četvrtfinalne utakmice Partizan - Mega (97:68), konferencija za novinare protekla je u znaku brige za krilo crno-belih Bandžu Sija, koji se posle zakucavanja u 35. minutu prevrnuo u vazduhu i pao na leđa, zbog čega je ubrzo prevezen u Urgentni centar.

"Umesto da budemo zadovoljni pobedom, osećamo zabrinutost zbog povrede Sija, koja nije izgledala dobro. Nije više bitno da li će on biti spreman da igra u Partizanu, nego da li će biti dobro", izjavio je trener Nenad Čanak.

Šezdesetak minuta kasnije, sa drugog kraja grada su stigle povoljne vesti.

"Obavili smo sva snimanja - i kičme i pluća i rebara i glave i uradili ultrazvuk abdomena. Na sreću, izuzev nagnječenja leđa nema drugih problema. Snimali smo dva puta i ništa nije slomio, ima samo jedan veći krvni podliv, hematom. To boli, ali to će proći. Ispade na kraju laka telesna povreda", preneo je klupski doktor Moma Jakovljević.

Prema njegovim rečima, Si bi posle nekoliko dana pauze trebalo da se vrati u trenažni proces.

Krilni igrač iz Francuske pušten je kući u društvu fizioterapeuta Predraga Šapine, nakon što mu je podršku tokom boravka u Urgentnom centru pružio i kapiten Novica Veličković.

Podsetimo, Si je posle pada, prouzrokovanog sudarom sa igračem Mege Gogom Bitadzeom, uspeo da ustane i uz bolan izraz lica napusti parket.

Međutim, nekoliko minuta kasnije je lekarska ekipa za hitne slučajeve otrčala za njim u svlačionicu, što je prouzrokovalo paniku u dvorani "Aleksandar Nikolić", ali i kod navijača koji su gledali direktan TV prenos.

"Nismo ni zaslužili da pobedimo, ali ja sam najviše pod utiskom pada Sija. Izgledalo je jezivo, baš sam se uplašio. Želim mu sve najbolje i nadam se da mu nije ništa", rekao je neposredno posle meča Megin strateg Dejan Milojević.

Revanš je na programu u četvrtak u 18.00, u dvorani "Mega fektori" u naselju Braće Jerković. Za plasman u polufinale plej-ofa potrebne su dve pobede.

Kada će Si ponovo zaigrati, još ostaje da se vidi, ali crno-beli će svakako spavati mnogo lakše posle srećnog završetka iznenadne sportske drame...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar