Одговорност је на Суду и Тужилаштву

Група грађана и студената окупила се јутрос испред Кантоналног суда у Сарајеву како би скренули пажњу јавности на данашње свједочење Сањина Сефића, оптуженог за узроковање смрти Селме Агић из Бугојна и Едите Малкоч из Босанске Крупе 2016. године.

Босна и Херцеговина 23.05.2018 | 09:51
Одговорност је на Суду и Тужилаштву
Испред зграде се окупило близу 40 особа које мирним протестом указују на, како кажу, пропусте и одуговлачење поступка против Сањина Сефића. Један дио окупљених ће присуствовати суђењу, односно данашњем свједочењу, док ће остали остати испред зграде Кантоналног суда.

Међу окупљеним грађанима су и родитељи страдалих дјевојака.

– Ми никад нећемо одустати од наше дјеце. Ипак, ове године се неће завршити процес, то је моје мишљење. Криви су судија Тодоровић и тужитељица Адвија Балта. Одговорност је на Суду и Тужилаштву, они из неког разлога то развлаче – рекао је Селмин отац Амир Агић.



– Ми не очекујемо неку казну и не надам се јакој казни. Ми се ништа не питамо. Ми дођемо, а онда због нечијег изостанка све почиње испочетка”, рекао је Едитин отац Енес Малкоч.

Отац Џенана Мемића Муриз Мемић такође је пружио подршку окупљеним грађанима.

– Они немају права, ја немам права, они криве Суд и Тужилаштво, ја кривим Суд и Тужилаштво. Ово је саобраћајна несрећа, ја не знам шта је овдје спорно – рекао је Муриз Мемић.

Овдје смо као активни грађани да покушамо извршити притисак на судство и судију, навео је он.

– Срамно је да се развукао случај који је јасан: имамо починитеља који је прекршио више закона. Ту смо да скренемо пажњу јавности да није поштено да мрцваре породице већ 18 мјесеци – рекла је Јадранка Миличевић, једна од окупљених грађана.



Оптужница Сањина Сефића терети да је 10. октобра 2016. у вечерњим сатима, у улици Змаја од Босне у Сарајеву, Голфом 6, крећући се брзином од готово 105 километара на сат и притом прошавши кроз црвено свјетло на семафору усмртио Селму Агић из Бугојна и Едиту Малкоч из Босанске Крупе, студентице Филозофског факултета Универзитета у Сарајеву након чега је побјегао с мјеста несреће.

Истовремено се Сару Сефић те Дину Алића и Амара Салиховића терети да су исте ноћи помогли Сањину у бијегу из БиХ.

(Српскаинфо)

Коментари / 0

Оставите коментар