Нови уговор за Икардија: Оде плата на 6.000.000 евра!

Шта ће бити са клаузулом? У игри за нападача Интера двојица из Серије А, помиње се и Клајвертов син.

Фудбал 25.05.2018 | 13:00
Нови уговор за Икардија: Оде плата на 6.000.000 евра!
Основни циљ је испуњен повратком у Лигу шампиона. Сам пламан у групну фазу донеће Интеру 50.000.000 евра, због чега су на стадиону „Ђузепе Меаца“ у прилици да формирају јак тим за наредну сезону и стубовима постојећег побољшају примања. А први на листи је - Мауро Икарди.

Капитен и први стрелац Неразура (29 голова) добио је понуду да продужи уговор који је већ обновио минулог лета. Тад се обевезао да у Милану остане до јуна 2020, а сад му челници клуба нуде наставак сарадње за још једну сезону, уз драстично повећање плате. Према актуелном уговору она износи 4.500.000 евра, а компанија Сунинг изашла је са предлогом да Аргентинац заражује 6.000.000 евра на годишњем нивоу. Очекује се да Мауро Икарди прихвати уговор, којим би стао у ред најплаћенијих играча Серије А (више од њега би у том случају имали само Гонзало Игуаин и Леонардо Бонучи са по 7.500.000, теПауло Дибала са 7.000.000, а изједначио би се са Ђанлуиђијем Донаромом и Дагласом Костом).

Оно што је спорно јесте клаузула у Икаридјевом уговору, која важи само за клубове ван Италије. Уколико неко фо 15. јуна уплати 110.000.000 евра може да води Маурита без питања Интера, што би био озбиљан ударац, пошто бољег и диступнијег играча на тржишту не бми могао да нађе. Зато му је и понудио наставак сарадње, уз жељу да суму за обештећење повећа или да потпуно укине излазну клаузлу.

Останак Маура Икардија јесте централно, али не и једино питање у сусрет прелазном року. Интер је већ осигурао потписе штопера Стефана де Фраја (долази из Лација као слободан играч) и левог спољњег КвадаАсамое (истекао му уговор са Јувентусом), сваког дана очекује се потврда потписа нападача ЛаутараМартинеза из аргентинског Расинга, а пошто екипу Лучана Спалетија очекује борба на три фронта логично је да је за ротацију потребан још један. Посебно што се Едер није баш снашао.

Зато је избор Интера, са домаћег тржишта, Симоне Верди. Шпиц Болоње иза себе има импресивну сезону с обзиром у каквом клубу игра, дао је десет и наместио још десет голова, уговор му важи до 2021, а кошта 25.000.000 евра, што је доступно за Интер. Ако не успе да доведе Вердија, милански великан ће се окренути Матеу Политану из Сасуола, али ће морати да завуче дубље руку у џеп, јер нови репрезентативац Италије кошта 30.000.000 евра.

Стидљиво се помиње и крилни нападач Ајакса Џастин Клајверт, који је одбио понуду за наставак сарадње са Холанђанима. Први кандидат да купи Клајверта био је Тотенхем, али због сукоба са управом клубаПатриков син је то одбио, па би можда могао да заврши у Италији.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар