Хари Кејн капитен Енглеске на Мундијалу

Нападач Тотенхема Хари Кејн именован је за капитена репрезентације Енглеске на Светском првенству.  Енглеска променила капитена уочи Мундијала у Русији! Очекивана одлука селектора Герета Саутгејта.

Фудбал 24.05.2018 | 17:00
Хари Кејн капитен Енглеске на Мундијалу
Кејн је постигао 41 гол у свим такмичењима протекле сезоне, а капитенску траку је наследио од Вејна Рунија.

Нападач Спурса је први пут траку понео прошлог лета против Шкотске у квалификацијама за Мундијал, а у међувремену су је носили и његов саиграч из Тотенхема Ерик Дајер, те везиста Ливерпула Џордан Хендерсон.

Кејн је постигао 12 голова на 23 наступа за селекцију "Три лава", а селектор "Гордог Албиона" Гарет Саутгејт га је описао као "изуетног професионалца".

"Једна од најважнијих ствари закапитена је да поставља стандараде сваког дана. То је сјајна порука за играче да имају капитена који је показао да је могуће бити један од најбољих на свету током дужег периода", рекао је Саутгејт.

Енглеска ће на СП у Русији играти у групи са Тунисом (18. јун), Панама (24) и Белгијом (28), док ће јој ривали током припремног периода бити Нигерија и Костарика.

Нападач Тотенхема Хари Кејн промовисан је у новог капитена репрезентације Енглеске на предстојећем Мундијалу у Русији.

Селектор Гордог Албиона Гарет Саутгејт именовао је своју прву звезду за новог вођу тима током састанка на Вемблију који је одржан синоћ. Пре Кејна, капитенску траку Енглеске носили су Џордан Хендерсон и Ерик Дајер, али ће голгетер Певаца бити главни у Русији.

"Хари поседује невероватне личне особине. Он је врхунски професионалац, што је најважнија ставка приликом избора сваког капитена. Верује у себе, поставио је себи и тиму високе стандарде и осталим саиграчима је одлична порука да су добили новог капитена који већ неко време показује да је један од најбољих фудбалера на свету", образложио је одлуку Саутгејт.

Селектор Енглеске има велика очекивања од новог вође на терену, али се узда и у остале играче.

"Моје мишљење је да је током протеклих 18 месеци Хари показао жељу да се повеже са остатком тима на начин на који нико раније то није чинио. Наравно, њему је потребна помоћ осталих добрих лидера у тиму јер не постајете топ тим само тако што имате топ капитена. Морају и остали да му помогну и уверен сам да је то неопходна компонента за успех Енглеске", закључио је Гарет Саутгејт.

Учешће на Мундијалу у Русији репрезентација Енглеске започиње против Туниса 18. јуна, а у Групи Г су још и Панама и Белгија.

Фото: Ацтион Имагес

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар