Hari Kejn kapiten Engleske na Mundijalu

Napadač Totenhema Hari Kejn imenovan je za kapitena reprezentacije Engleske na Svetskom prvenstvu.  Engleska promenila kapitena uoči Mundijala u Rusiji! Očekivana odluka selektora Gereta Sautgejta.

Fudbal 24.05.2018 | 17:00
Hari Kejn kapiten Engleske na Mundijalu
Kejn je postigao 41 gol u svim takmičenjima protekle sezone, a kapitensku traku je nasledio od Vejna Runija.

Napadač Spursa je prvi put traku poneo prošlog leta protiv Škotske u kvalifikacijama za Mundijal, a u međuvremenu su je nosili i njegov saigrač iz Totenhema Erik Dajer, te vezista Liverpula Džordan Henderson.

Kejn je postigao 12 golova na 23 nastupa za selekciju "Tri lava", a selektor "Gordog Albiona" Garet Sautgejt ga je opisao kao "izuetnog profesionalca".

"Jedna od najvažnijih stvari zakapitena je da postavlja standarade svakog dana. To je sjajna poruka za igrače da imaju kapitena koji je pokazao da je moguće biti jedan od najboljih na svetu tokom dužeg perioda", rekao je Sautgejt.

Engleska će na SP u Rusiji igrati u grupi sa Tunisom (18. jun), Panama (24) i Belgijom (28), dok će joj rivali tokom pripremnog perioda biti Nigerija i Kostarika.

Napadač Totenhema Hari Kejn promovisan je u novog kapitena reprezentacije Engleske na predstojećem Mundijalu u Rusiji.

Selektor Gordog Albiona Garet Sautgejt imenovao je svoju prvu zvezdu za novog vođu tima tokom sastanka na Vembliju koji je održan sinoć. Pre Kejna, kapitensku traku Engleske nosili su Džordan Henderson i Erik Dajer, ali će golgeter Pevaca biti glavni u Rusiji.

"Hari poseduje neverovatne lične osobine. On je vrhunski profesionalac, što je najvažnija stavka prilikom izbora svakog kapitena. Veruje u sebe, postavio je sebi i timu visoke standarde i ostalim saigračima je odlična poruka da su dobili novog kapitena koji već neko vreme pokazuje da je jedan od najboljih fudbalera na svetu", obrazložio je odluku Sautgejt.

Selektor Engleske ima velika očekivanja od novog vođe na terenu, ali se uzda i u ostale igrače.

"Moje mišljenje je da je tokom proteklih 18 meseci Hari pokazao želju da se poveže sa ostatkom tima na način na koji niko ranije to nije činio. Naravno, njemu je potrebna pomoć ostalih dobrih lidera u timu jer ne postajete top tim samo tako što imate top kapitena. Moraju i ostali da mu pomognu i uveren sam da je to neophodna komponenta za uspeh Engleske", zaključio je Garet Sautgejt.

Učešće na Mundijalu u Rusiji reprezentacija Engleske započinje protiv Tunisa 18. juna, a u Grupi G su još i Panama i Belgija.

Foto: Action Images

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar