Четири идеје за савршен доручак

Кажу да је доручак најважнији оброк у дану, који би требало да буде здрав, и да вас дуго држи ситим.

Здравље 22.05.2018 | 12:22
Четири идеје за савршен доручак
Предлажемо вам неколико опција за здрав, укусан и једноставан доручак:

Овсена каша

Овсену кашу је најбоље припремити ноћ раније, и оставити у фрижидеру. Овај доручак је права "протеинска бомба", са којом можете да комбинујете много намирница. У чинију сипајте шољицу овсених пахуљица, млека, две кашике јогурта и бадеме. Ујутро можете да додате и свеже воће. Овакав доручак ће вам дати енергију за цео дан.

Протеинске палачинке

Протеинске палачинке можете да направите од овсених пахуљица, посног сира, протеина сурутке и беланаца. Праве се исто као класичне палачинке, а можете да их једете са било каквим пуњењем. Пробајте верзију са пасираним боровницама или бадемовим/кикирики путером и бананама.

Фритата

Овај доручак је сличан класичном омлету, али се састојци (поврће по жељи, сир) мешају са умућеним јајима, па се онда заједно пеку. Јајима додајте бели лук, маслиново уље и уситњено поврће и на крају све прекријте сиром и запеците у рерни, пише Индеx.

Тост са авокадом

Иако је скупа, ова намирница је изузетно квалитетна. Богата је калијумом и магнезијумом који доприносе смањењу крвног притиска, пише Селф.цом. Можете, на пример, да огулите и згњечите авокадо, додате мало соли, бибера и кашичицу сока од лимуна и нанесете овај намаз на тост. Или можете да комбинујете авокадо са туњевином или хумусом. У свакој варијанти је укусан!

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар