Одлука о измјештању миграната

Министарство безбједности БиХ, које је у потпуности надлежно за питања миграција и азила, донијело је одлуку о измјештању миграната из парка код сарајевске вијећнице у Салаковац, изјавио је Срни директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић.

Босна и Херцеговина 21.05.2018 | 20:52
Одлука о измјештању миграната
Ујић је рекао да је конкретан план о измјештању миграната из парка у Салаковац донијела Служба за послове са странцима, заједно са МУП-ом Кантона Сарајево.

Он је подсјетио да је Савјет министара на сједници 15. маја једногласно усвојио информацију и план хитних мјера о мигрантскј кризи у којој се наводи да се Салаковац ставља на располагање за смјештај миграната.

"Кад би Савјет министара доносио појединачне одлуку о измјештању миграната морао би засједати 24 часа", истакао је Ујић.

Илегални мигранти који су посљедњих мјесеци живјели у парку код сарајевске Вијећнице у петак, 18. маја, ујутру су у пет аутобуса пребачени ка избјегличком центру Салаковац.

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Дуле

21.05.2018 19:36

Уколико пазљиво прочиташ Информацију, видјећеш да у истој се казе да се објекат ставља на располагање о цему це се доњети посебна Одлука Савјета министара и Протокол измедју Министарства сигурности и Министарства за људска права и избјеглице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

21.05.2018 20:28

Јесу ли сад сви мигранти у Салаковцу или их има још понегдје?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy Је

21.05.2018 21:02

БИТНО ЈЕ МИНИСТАРСТВИМА МИГРАНТСКУ ПОПУЛАЦИЈУ ИСТЈЕРАТИ ИЗ САРАЈЕВА. ЗАНА ТЕ ЛИ ГДЈЕ ЈЕ САЛАКОВАЦ И КАПАЦИТЕТ.БИО ЈЕ РАТ И НАСЕЉЕ РАДНИЧКО,, ХИДРОГРАДЊЕ ЈЕ УНИШТЕНО. ЈЕ ЛИ ЗА ВАС ОБЈЕКАТ ПОВРШИНА БЕЗ ОБЈЕКАТА. ЉЕТОС МОГУ НУЖНУ ХИГИЈЕНУ ОДРЖАВАТИ НА НЕРЕТВИ, А ШТА ОД СЕПТЕМБРА. СТО ЉУДЕ НЕ СМЈЕСТИТЕ У КАСАРНУ БИВШЕ ЈНА У РОДОЧУ КАПАЦИТЕТА 4-5 ХИЉАДА ЉУДИ. ЗЈАПИ ПРАЗНА И РУИНИРА СЕ.ВИ СЕ СВЕЗА ЛИ КАЛИНОВИКА, ТА КАСАРНА ЈЕ БОМБАРДОВАНА ОД СТРАНЕ НАТО 95. НЕМА БЕЗБЈЕДНОСТИ ЗА СМЈЕСТАЈ ЉУДИ.У КАЛИНОВИКУ СЕ ЛОЖИ ВАТРА ЗА ОГРЕВ 365 ДАНА КО ДА ОБЕЗБЈЕДИ ТИЛИКИ ОГРЕВ.КАСАРНА КАЛИНОВИК БОМБАРДОВАНА ЈЕ ОСИРОМАСЕНИМ УРАНИЈУМОМ.ВИ СЕ ИГРАТЕ ЉУДСКОМ НЕСРЕЦОМ.

Name

педерација

21.05.2018 21:04

Ма има их по граду масу.

Name

људима се

22.05.2018 17:50

Треба помоци али долазе авионима па ин саљу у херцеговину а сад це и у лактасе тоје политика Сарајева и свих њихови странака да превладају.

ОДГОВОРИТЕ