Odluka o izmještanju migranata

Ministarstvo bezbjednosti BiH, koje je u potpunosti nadležno za pitanja migracija i azila, donijelo je odluku o izmještanju migranata iz parka kod sarajevske vijećnice u Salakovac, izjavio je Srni direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić.

Bosna i Hercegovina 21.05.2018 | 20:52
Odluka o izmještanju migranata
Ujić je rekao da je konkretan plan o izmještanju migranata iz parka u Salakovac donijela Služba za poslove sa strancima, zajedno sa MUP-om Kantona Sarajevo.

On je podsjetio da je Savjet ministara na sjednici 15. maja jednoglasno usvojio informaciju i plan hitnih mjera o migrantskj krizi u kojoj se navodi da se Salakovac stavlja na raspolaganje za smještaj migranata.

"Kad bi Savjet ministara donosio pojedinačne odluku o izmještanju migranata morao bi zasjedati 24 časa", istakao je Ujić.

Ilegalni migranti koji su posljednjih mjeseci živjeli u parku kod sarajevske Vijećnice u petak, 18. maja, ujutru su u pet autobusa prebačeni ka izbjegličkom centru Salakovac.

Izvor: Srna

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dule

21.05.2018 19:36

Ukoliko pazljivo pročitaš Informaciju, vidjećeš da u istoj se kaze da se objekat stavlja na raspolaganje o cemu ce se donjeti posebna Odluka Savjeta ministara i Protokol izmedju Ministarstva sigurnosti i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

ODGOVORITE
Name

Па

21.05.2018 20:28

Јесу ли сад сви мигранти у Салаковцу или их има још понегдје?

ODGOVORITE
Name

Xy Je

21.05.2018 21:02

BITNO JE MINISTARSTVIMA MIGRANTSKU POPULACIJU ISTJERATI IZ SARAJEVA. ZANA TE LI GDJE JE SALAKOVAC I KAPACITET.BIO JE RAT I NASELJE RADNIČKO,, HIDROGRADNJE JE UNIŠTENO. JE LI ZA VAS OBJEKAT POVRŠINA BEZ OBJEKATA. LJETOS MOGU NUŽNU HIGIJENU ODRŽAVATI NA NERETVI, A ŠTA OD SEPTEMBRA. STO LJUDE NE SMJESTITE U KASARNU BIVŠE JNA U RODOČU KAPACITETA 4-5 HILJADA LJUDI. ZJAPI PRAZNA I RUINIRA SE.VI SE SVEZA LI KALINOVIKA, TA KASARNA JE BOMBARDOVANA OD STRANE NATO 95. NEMA BEZBJEDNOSTI ZA SMJESTAJ LJUDI.U KALINOVIKU SE LOŽI VATRA ZA OGREV 365 DANA KO DA OBEZBJEDI TILIKI OGREV.KASARNA KALINOVIK BOMBARDOVANA JE OSIROMASENIM URANIJUMOM.VI SE IGRATE LJUDSKOM NESRECOM.

Name

pederacija

21.05.2018 21:04

Ma ima ih po gradu masu.

Name

ljudima se

22.05.2018 17:50

Treba pomoci ali dolaze avionima pa in salju u hercegovinu a sad ce i u laktase toje politika Sarajeva i svih njihovi stranaka da prevladaju.

ODGOVORITE