Чудо се није десило, Мидтијланд је шампион Данске!

Клуб са запада земље савладао Хорсенс са 1:0 и прославио другу титулу у клупској историји.

Фудбал 21.05.2018 | 20:55
Чудо се није десило, Мидтијланд је шампион Данске!
Последње коло у Данској није донело никакво чудо. Шампионска титула завршила је, како се и очекивало, на западу земље, у Хернингу, где је Мидтијланд савладао Хорсенс са 1:0. Погодак одлуке вредан друге шампионске титуле у историји клуба постигао је левокрилни фудбалер Марк Дал Хенде у 59. минуту, који је тако закружио сезону из снова у којој је постигао чак 11 голова.

Ниједног тренутка тријумф Мидтјиланда није доведен у питање, а након последњег судијског звиждука велико славље и бакљада уследили су у Хернингу, који после три сезоне поново слави шампионску титулу и пласман у квалификације за Лигу шампиона.

Док Хернинг слави, Брондби тугује. Тиму из предграђа Копенхагена требала је само једна победа у последња два кола да обезбеди шампионску титулу чекану 13 година, али се то није догодило. После пораза код куће у прошлом колу од новог шампиона, нови кикс уследио је данас против Алборга који је однео бод из Брондбија - 1:1.

Ни Копенхаген се није прославио данас, а мршави реми без голова у Нордсјиланду гурнуо је прошлогодишњег шампиона у бараж за Лигу Европе. Тамо га очекује окршај са победником двомеча Архус - Сондерјиске, а ако им је нека утеха то је податак да ће играти један меч пред својом публиком у којем ће моћи да исправе све овогодишње брљотине.

ДАНСКА 1 (ПЛЕЈ-ОФ) - ПОСЛЕДЊЕ КОЛО

Понедељак

Мидтјиланд - Хорсенс 1:0 (0:0)
/Дал Хенде 59/

Брондби - Алборг 1:1 (0:1)
/Рокер 88 - Рисгард 45/

Нордсјиланд - Копенхаген 0:0

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар