Čudo se nije desilo, Midtijland je šampion Danske!

Klub sa zapada zemlje savladao Horsens sa 1:0 i proslavio drugu titulu u klupskoj istoriji.

Fudbal 21.05.2018 | 20:55
Čudo se nije desilo, Midtijland je šampion Danske!
Poslednje kolo u Danskoj nije donelo nikakvo čudo. Šampionska titula završila je, kako se i očekivalo, na zapadu zemlje, u Herningu, gde je Midtijland savladao Horsens sa 1:0. Pogodak odluke vredan druge šampionske titule u istoriji kluba postigao je levokrilni fudbaler Mark Dal Hende u 59. minutu, koji je tako zakružio sezonu iz snova u kojoj je postigao čak 11 golova.

Nijednog trenutka trijumf Midtjilanda nije doveden u pitanje, a nakon poslednjeg sudijskog zvižduka veliko slavlje i bakljada usledili su u Herningu, koji posle tri sezone ponovo slavi šampionsku titulu i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Dok Herning slavi, Brondbi tuguje. Timu iz predgrađa Kopenhagena trebala je samo jedna pobeda u poslednja dva kola da obezbedi šampionsku titulu čekanu 13 godina, ali se to nije dogodilo. Posle poraza kod kuće u prošlom kolu od novog šampiona, novi kiks usledio je danas protiv Alborga koji je odneo bod iz Brondbija - 1:1.

Ni Kopenhagen se nije proslavio danas, a mršavi remi bez golova u Nordsjilandu gurnuo je prošlogodišnjeg šampiona u baraž za Ligu Evrope. Tamo ga očekuje okršaj sa pobednikom dvomeča Arhus - Sonderjiske, a ako im je neka uteha to je podatak da će igrati jedan meč pred svojom publikom u kojem će moći da isprave sve ovogodišnje brljotine.

DANSKA 1 (PLEJ-OF) - POSLEDNJE KOLO

Ponedeljak

Midtjiland - Horsens 1:0 (0:0)
/Dal Hende 59/

Brondbi - Alborg 1:1 (0:1)
/Roker 88 - Risgard 45/

Nordsjiland - Kopenhagen 0:0

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar