Плеј-оф: Тројке и закуцавања Звезде, за 1-0!

Звезда са 39 разлике декласирала Вршац на старту плеј-офа! Кошаркаши Црвене звезде декласирали су Вршац у првом мечу четвртфинала плеј-офа кошаркашке Суперлиге Србије са 89:50.  Црвено-бели без проблема повели у четвртфиналној серији плеј-офа.  Звезда коначно силна: Вршац залеђен на минус 39! Црвено-бели тријумфовали против Вршца и повели у четвртфиналној серији плеј-офа - 89:50.

Кошарка 21.05.2018 | 19:50
Плеј-оф: Тројке и закуцавања Звезде, за 1-0!
Црвено-бели покушавају да одбране титулу првака Србије освојену прошле године и изборе се за бар један трофеј у турбулентној сезони у којој су остали без Купа Радивоја Кораћа и АБА лиге.

Успели су да се после десет кола у Суперлиги изборе за прву позицију пред плеј-оф и Вршац у првом мечу није био достојан противник.

Само у првих пет минута Вршчани су одржавали корак, али је онда нападачку варницу Звезде покренуо Дејан Давидовац тројкама.

Звезда је већ прву четвртину завршила са 21:11, а у наредној је почео да погађа Џејмс Фелдин који је са четири тројке омогућио Звезди +23 (50:27).

У наставку Вршац покушава тројкама да сустигне ривала из Београда, не успева па Звезда тројком Раданова одлази на чак 40 разлике (88:48).

Вршац је до краја успео само да умањи разлику за један поен и изгуби 89:50. Најефикаснији у Звезди био је Џејмс Фелдин са 14, следио га је Огњен Добрић са 13 поена, а Алекса Раданов је убацио 12.

У Вршцу је предњачио Стефан Ђорђевић са 13, док је његов имењак Момиров имао 11 поена. Две екипе наредни меч играју за два дана.

Звезда је коначно одиграла на нивоу реномеа клуба и као евролигашка екипа. Српски шампион тријумфом је отворио плеј-оф авантуру, пошто је као домаћин декласирао слабашну екипу Вршца - 89:50. У сабласно празном Пиониру питање победника се није постављао ни једног тренутка, па ће црвено-бели имати шансу да овере пласман у полуфинале већ за два дан у Вршцу.

Да ли је Миленко Топић подигао ниво игре црвено-белих или Вршац једноставно није прави репер вредности, сазнаћемо врло брзо. Поред убедљивог тријумфа навијаче Црвене звезде може да радује податак да је солидну минутажу имао најискуснији играч тима Перо Антић. Он је на терену провео више од 16 минута и почео да хвата залет за финиш сезоне.

И још једна битна ствар може да радује Звездиног тренера Миленка Тепића. Црвено-бели су били убојити ван линије 6,75. Постигли су 11 тројки и оставили Вршчане без шансе и да сањају подношљив пораз.

На своје најбоље партије у дресу клуба са Малог Келемгда подсетио је Џејмс Фелдин. Некадашњи члан Панатинаикоса постигао је 14 поена уз непогрешив шут за три поена 4-4.

Тренер Миленко Тепић је мењао 11 играча и вероватно желео да дозира оптерећење.

Вршац је био конкурентан само у првих пет минута. Све после тога је била ствар рутине и демонстрација разлике у квалитету.

Поред Фелдина истакао се и Огњен Добрић са 13 поена. Било је ту и атрактивних закуцавања у режији Лесора.

Код Вршца најефикаснији је био Ђорђевић са 13 поена.

Рутински, прецизно и атрактивно, кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су у "Пиониру" Вршац, на почетку плеј-офа.

Екипа Миленка Топића започела је одлучујућу фазу одбране титуле рутинском победом против вечерас немоћних гостију. Црвено-бели су постигли 12 тројки из 22 покушаја, распоредили минутажу на све играче и тријумфом од 39 поена разлике понели предност у "Миленијум".

Пласман у полуфинале избориће тим који оствари две победе, а и вечерашњи меч је показао да би била сензација ако фаворит не оствари тај задатак у среду, двокораком.

Звезда - Вршац 89:50 (21:11, 29:16, 19:13, 20:10)

"Егал" борба виђена је само у уводним минутима. Ален Омић у рекету и Дејан Давидовац хицима са дистанце увели су Звезду у нападачки ритам, а Џејмс Фелдин је у другој четвртини тројкама (4/4) најавио шта чека госте у наставку.

На полувремену је резултат био 50:27, а Топић је у наставку подједнако размишљао и о чувању енергије, па су сви играчи играли више од 10 минута, закључно са центром Матијасом Лесором. Француз је за 11 минута на паркету постигао четири поена и направио потез меча, акробатски закуцавши после "алеј-ап" додавања Бранка Лазића.

Између једне од три тројке Огњена Добрића (3/3), на исти начин попут Лесора закуцао је и Алекса Раданов, један од четворице играча Звезде који су остварили двоцифрени учинак и у добром ритму повели екипу на гостовање у Банат.

Фелдин је био први стрелац екипе са 14 поена, Добрић је постигао 13, Раданов 12, а Давидовац 10. Опорављени Перо Антић враћа се у такмичарски ритам и вечерас је за 16 минута у игри постигао поен, уз четири скока и три промашаја из игре.

Најефикаснији међу Вршчанима били су Стефан Ђорђевић (13) и Стефан Момиров (11), који је играо од почетка до краја утакмице. Остали играчи Вршца нису били у стању да се озбиљније супротставе фавориту.

ЗВЕЗДА: Рочести 9 (8 ас), Лазић, Омић 9, Јанковић 6 (6 ск), Давидовац 10, Антић 1, Човић 5 (5 ас), Добрић 13 (3/3 за три, 5 ск), Јовановић 6 (8 ск), Лесор 4, Раданов 12, Фелдин 14 (4/4 за три).

ВРШАЦ: Ђерић 3, Митровић 5, Остојић 5, Момиров 11, Ђорђевић 13, Мунижаба, Вељковић 3, Јововић 5, Узелац, Павловић 5, Пашајлић, Радивојевић.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар