Plej-of: Trojke i zakucavanja Zvezde, za 1-0!

Zvezda sa 39 razlike deklasirala Vršac na startu plej-ofa! Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Vršac u prvom meču četvrtfinala plej-ofa košarkaške Superlige Srbije sa 89:50.  Crveno-beli bez problema poveli u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa.  Zvezda konačno silna: Vršac zaleđen na minus 39! Crveno-beli trijumfovali protiv Vršca i poveli u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa - 89:50.

Košarka 21.05.2018 | 19:50
Plej-of: Trojke i zakucavanja Zvezde, za 1-0!
Crveno-beli pokušavaju da odbrane titulu prvaka Srbije osvojenu prošle godine i izbore se za bar jedan trofej u turbulentnoj sezoni u kojoj su ostali bez Kupa Radivoja Koraća i ABA lige.

Uspeli su da se posle deset kola u Superligi izbore za prvu poziciju pred plej-of i Vršac u prvom meču nije bio dostojan protivnik.

Samo u prvih pet minuta Vrščani su održavali korak, ali je onda napadačku varnicu Zvezde pokrenuo Dejan Davidovac trojkama.

Zvezda je već prvu četvrtinu završila sa 21:11, a u narednoj je počeo da pogađa Džejms Feldin koji je sa četiri trojke omogućio Zvezdi +23 (50:27).

U nastavku Vršac pokušava trojkama da sustigne rivala iz Beograda, ne uspeva pa Zvezda trojkom Radanova odlazi na čak 40 razlike (88:48).

Vršac je do kraja uspeo samo da umanji razliku za jedan poen i izgubi 89:50. Najefikasniji u Zvezdi bio je Džejms Feldin sa 14, sledio ga je Ognjen Dobrić sa 13 poena, a Aleksa Radanov je ubacio 12.

U Vršcu je prednjačio Stefan Đorđević sa 13, dok je njegov imenjak Momirov imao 11 poena. Dve ekipe naredni meč igraju za dva dana.

Zvezda je konačno odigrala na nivou renomea kluba i kao evroligaška ekipa. Srpski šampion trijumfom je otvorio plej-of avanturu, pošto je kao domaćin deklasirao slabašnu ekipu Vršca - 89:50. U sablasno praznom Pioniru pitanje pobednika se nije postavljao ni jednog trenutka, pa će crveno-beli imati šansu da overe plasman u polufinale već za dva dan u Vršcu.

Da li je Milenko Topić podigao nivo igre crveno-belih ili Vršac jednostavno nije pravi reper vrednosti, saznaćemo vrlo brzo. Pored ubedljivog trijumfa navijače Crvene zvezde može da raduje podatak da je solidnu minutažu imao najiskusniji igrač tima Pero Antić. On je na terenu proveo više od 16 minuta i počeo da hvata zalet za finiš sezone.

I još jedna bitna stvar može da raduje Zvezdinog trenera Milenka Tepića. Crveno-beli su bili ubojiti van linije 6,75. Postigli su 11 trojki i ostavili Vrščane bez šanse i da sanjaju podnošljiv poraz.

Na svoje najbolje partije u dresu kluba sa Malog Kelemgda podsetio je Džejms Feldin. Nekadašnji član Panatinaikosa postigao je 14 poena uz nepogrešiv šut za tri poena 4-4.

Trener Milenko Tepić je menjao 11 igrača i verovatno želeo da dozira opterećenje.

Vršac je bio konkurentan samo u prvih pet minuta. Sve posle toga je bila stvar rutine i demonstracija razlike u kvalitetu.

Pored Feldina istakao se i Ognjen Dobrić sa 13 poena. Bilo je tu i atraktivnih zakucavanja u režiji Lesora.

Kod Vršca najefikasniji je bio Đorđević sa 13 poena.

Rutinski, precizno i atraktivno, košarkaši Crvene zvezde mts savladali su u "Pioniru" Vršac, na početku plej-ofa.

Ekipa Milenka Topića započela je odlučujuću fazu odbrane titule rutinskom pobedom protiv večeras nemoćnih gostiju. Crveno-beli su postigli 12 trojki iz 22 pokušaja, rasporedili minutažu na sve igrače i trijumfom od 39 poena razlike poneli prednost u "Milenijum".

Plasman u polufinale izboriće tim koji ostvari dve pobede, a i večerašnji meč je pokazao da bi bila senzacija ako favorit ne ostvari taj zadatak u sredu, dvokorakom.

Zvezda - Vršac 89:50 (21:11, 29:16, 19:13, 20:10)

"Egal" borba viđena je samo u uvodnim minutima. Alen Omić u reketu i Dejan Davidovac hicima sa distance uveli su Zvezdu u napadački ritam, a Džejms Feldin je u drugoj četvrtini trojkama (4/4) najavio šta čeka goste u nastavku.

Na poluvremenu je rezultat bio 50:27, a Topić je u nastavku podjednako razmišljao i o čuvanju energije, pa su svi igrači igrali više od 10 minuta, zaključno sa centrom Matijasom Lesorom. Francuz je za 11 minuta na parketu postigao četiri poena i napravio potez meča, akrobatski zakucavši posle "alej-ap" dodavanja Branka Lazića.

Između jedne od tri trojke Ognjena Dobrića (3/3), na isti način poput Lesora zakucao je i Aleksa Radanov, jedan od četvorice igrača Zvezde koji su ostvarili dvocifreni učinak i u dobrom ritmu poveli ekipu na gostovanje u Banat.

Feldin je bio prvi strelac ekipe sa 14 poena, Dobrić je postigao 13, Radanov 12, a Davidovac 10. Oporavljeni Pero Antić vraća se u takmičarski ritam i večeras je za 16 minuta u igri postigao poen, uz četiri skoka i tri promašaja iz igre.

Najefikasniji među Vrščanima bili su Stefan Đorđević (13) i Stefan Momirov (11), koji je igrao od početka do kraja utakmice. Ostali igrači Vršca nisu bili u stanju da se ozbiljnije suprotstave favoritu.

ZVEZDA: Ročesti 9 (8 as), Lazić, Omić 9, Janković 6 (6 sk), Davidovac 10, Antić 1, Čović 5 (5 as), Dobrić 13 (3/3 za tri, 5 sk), Jovanović 6 (8 sk), Lesor 4, Radanov 12, Feldin 14 (4/4 za tri).

VRŠAC: Đerić 3, Mitrović 5, Ostojić 5, Momirov 11, Đorđević 13, Munižaba, Veljković 3, Jovović 5, Uzelac, Pavlović 5, Pašajlić, Radivojević.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar