Лига нација: Србија јача за Терзића и Рашићеву!

Опрез против Тајланђанки, азијска селекција умела да изненади олимпијске вицешампионке и владарке Европе.

Остали спортови 22.05.2018 | 08:30
Лига нација: Србија јача за Терзића и Рашићеву!
Репрезентативна сезона у женској одбојци почела је прошле недеље првим викендом премијерног издања Лиге нација. Србија је у далеком Бразилу остварила две максималне победе, против Јапана и Немачке и пораз од домаћина на турниру у Баруерију. Није лоше за почетак, али нема одмора за европске шампионке и олимпијске вицешампионке. На реду је други викенд у Макау, од уторка до четвртка. Ривали су Тајланд, Пољска и Кина.

У односу на мечеве у Бразилу, једина измена у саставу наше репрезентације биће повратак капитена, сјајне Милене Рашић, која је претходне сезоне освојила све могуће трофеје са турским "дрим тимом" Вакифбанком. Она је добила неколико дана паузе због напорне сезоне, а на месту средњег блокера замениће Стефану Вељковић. Једино је још ван тима Тијана Малешевић. Промена у односу на прва три меча је и што ће на клупу наше репрезентације да седи селектор Зоран Терзић, кога је на прва три меча Лиге нације мењао Бранко Ковачевић.

Први ривал у утотак Тајланд требало би да буде само загревање за оно што следи у среду и четвртак, а то су дуели са Пољакињама и олимпијским шампионкама из Рија Кинескињама, које предводи најбоља одбојкашица света Тинг Жу.

Иако је Србија апсолутни фаворит против Тајланђанки, које имају победу и два пораза првог викенда, опрез није на одмет. Традиција није на страни наше селекције. Наиме, изабранице Зорана Терзића у претходних седам година играле су седам пута са азијском селекцијом, а Тајланд води у међусобним дуелима - 4:3. Међутим, последња два меча је добила наша селекција на турнирима Гран прија. Прошле године је било 3:1, а 2016. године 3:0.

У другом мечу првог кола у Макау, Кина не би требало да има тежак задатак против Пољакиња, које имају само једну победу после три меча првог викенда. На последњих шест мечева, Кина је славила, а Пољска је освојила само сет.

Италијанке су највеће разочарање првог викенда. Оствариле су сва три пораза првог викенда у Јужној Кореји. Сада против Рускиња морају да славе ако желе да задрже шансе за завршни турнир. У селекцију се враћа Лусија Босети, која није играла на старту Лиге нација.

Подсетимо, свака репрезентација играће по 15 мечева, односно пет викенда по три меча. Пласман на Ф6 избориће пет најбољих селекција, док је домаћин Кина већ обезбедила учешће на завршном туниру у Нанкингу од 27. јуна до 1. јула.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар