Звездина сезона кроз бројке: 33 играча, 22 стријелца...!

Борјан и Стојковић играли највише, Пешићев сјајан низ, Јовељићев просек, Радоњићеви дриблинзи, Срнић највише излазио, а Милијаш улазио. . .

Фудбал 23.05.2018 | 23:15
Звездина сезона кроз бројке: 33 играча, 22 стријелца...!
Сјајна сезона је иза фудбалера Црвене звезде.

Титула првака Србије враћена је на стадион Рајко Митић, а у Европи је направљен најбољи учинак после дугих 25 година - пласман у шеснаестину финала Лиге Европе.

Много је оних који су допринели успесима, а статистика посебно издваја неке од њих. На клупском сајту објављени су занимљиви подаци које вам преносимо...

- Црвена звезда је ове сезоне одиграла 56 утакмица, остварила је 41 победу, 11 ремија и само четири пораза. Овај биланс остварила је уз 124 постигнута гола, односно 30 примљених.

- За Звезду је ове сезоне наступило укупно 33 играча. Највише минута ове сезоне имао јеМилан Борјан, за свега неколико минута више од Филипа Стојковића. Обојица су уписали више од 4.100 минута.

- Највише наступа имао је, ипак, Александар Пешић, а чињеница да је Звездин нападач одиграо51 утакмицу у низу овај податак чини још импозантнијим! Од дебија за црвено-беле, Пешић је предах добио тек у завршници сезоне.

- Најчешће замењиван играч је Славољуб Срнић, који је убележио 46 наступа ове сезоне, а 20 пута је игру напустио пре краја утакмице. Ненад Милијаш је најчешће улазио у игру — капитен Звезде је 28 пута ушао са клупе, а девет пута је био стартер. Током сезоне је постао и фудбалер са највећим бројем наступа од титуле европског шампиона 1991. године, а тренутно се налази на цифри од 243 званичне утакмице за црвено-беле.

- Александар Пешић је успео је да буде и најбољи стрелац и најбољи асистент екипе. Нападач црвено-белих је сезону завршио са 29 датих голова, од којих 25 у Суперлиги, уз 15 асистенција у домаћем такмичењу. На тај начин, Пешић је постао рекордер Суперлиге од њеног оснивања 2006. године, а у Звездину историју је ушао и као први играч који је после 26 година успео да постигне више од 22 првенствена гола у једној сезони.

- Када се гледа просек голова, најбољи учинак има млади Дејан Јовељић. Додуше, није одиграо много утакмица па овај податак можда није довољно релевантан, али Јовељић је показао да његово време тек долази. У четири утакмице постигао је три гола, а просечно му је за гол требало 80 минута. Одмах иза Јовељића налази се Ричмонд Боаћи који је голове постизао на сваких 98 минута. Пешићу је било потребно око 118 минута за сваки нови гол.

- Чак 22 фудбалера је успело да се ове сезоне упише у стрелце, од 33 која су наступали. Наравно, међу њима се налазе и три голмана. Предводници су Пешић (29) и Боаћи (23), а на трећем месту је Славољуб Срнић са девет голова. Звезда је ове сезоне имала среће у два наврата, када су противнички играчи погодили сопствену мрежу.

- Најбољи дриблер наше екипе је Немања Радоњић са 59 одсто успешних дриблинга и просеком од седам покушаних и 4,4 успешна дриблинга по утакмици.

- Највише добијених дуела у одбрани имао је Филип Стојковић, који је ове сезоне добио 305 од 470 дуела (65%). На другом месту налази се Дамијан Ле Талек са 255 добијених дуела од укупно 396 (64%).

- Филип Стојковић је најбољи и када су клизећи стартови у питању — 133 пута је успешно одузео лопту противницима из 208 покушаја.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар