Zvezdina sezona kroz brojke: 33 igrača, 22 strijelca...!

Borjan i Stojković igrali najviše, Pešićev sjajan niz, Joveljićev prosek, Radonjićevi driblinzi, Srnić najviše izlazio, a Milijaš ulazio. . .

Fudbal 23.05.2018 | 23:15
Zvezdina sezona kroz brojke: 33 igrača, 22 strijelca...!
Sjajna sezona je iza fudbalera Crvene zvezde.

Titula prvaka Srbije vraćena je na stadion Rajko Mitić, a u Evropi je napravljen najbolji učinak posle dugih 25 godina - plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Mnogo je onih koji su doprineli uspesima, a statistika posebno izdvaja neke od njih. Na klupskom sajtu objavljeni su zanimljivi podaci koje vam prenosimo...

- Crvena zvezda je ove sezone odigrala 56 utakmica, ostvarila je 41 pobedu, 11 remija i samo četiri poraza. Ovaj bilans ostvarila je uz 124 postignuta gola, odnosno 30 primljenih.

- Za Zvezdu je ove sezone nastupilo ukupno 33 igrača. Najviše minuta ove sezone imao jeMilan Borjan, za svega nekoliko minuta više od Filipa Stojkovića. Obojica su upisali više od 4.100 minuta.

- Najviše nastupa imao je, ipak, Aleksandar Pešić, a činjenica da je Zvezdin napadač odigrao51 utakmicu u nizu ovaj podatak čini još impozantnijim! Od debija za crveno-bele, Pešić je predah dobio tek u završnici sezone.

- Najčešće zamenjivan igrač je Slavoljub Srnić, koji je ubeležio 46 nastupa ove sezone, a 20 puta je igru napustio pre kraja utakmice. Nenad Milijaš je najčešće ulazio u igru — kapiten Zvezde je 28 puta ušao sa klupe, a devet puta je bio starter. Tokom sezone je postao i fudbaler sa najvećim brojem nastupa od titule evropskog šampiona 1991. godine, a trenutno se nalazi na cifri od 243 zvanične utakmice za crveno-bele.

- Aleksandar Pešić je uspeo je da bude i najbolji strelac i najbolji asistent ekipe. Napadač crveno-belih je sezonu završio sa 29 datih golova, od kojih 25 u Superligi, uz 15 asistencija u domaćem takmičenju. Na taj način, Pešić je postao rekorder Superlige od njenog osnivanja 2006. godine, a u Zvezdinu istoriju je ušao i kao prvi igrač koji je posle 26 godina uspeo da postigne više od 22 prvenstvena gola u jednoj sezoni.

- Kada se gleda prosek golova, najbolji učinak ima mladi Dejan Joveljić. Doduše, nije odigrao mnogo utakmica pa ovaj podatak možda nije dovoljno relevantan, ali Joveljić je pokazao da njegovo vreme tek dolazi. U četiri utakmice postigao je tri gola, a prosečno mu je za gol trebalo 80 minuta. Odmah iza Joveljića nalazi se Ričmond Boaći koji je golove postizao na svakih 98 minuta. Pešiću je bilo potrebno oko 118 minuta za svaki novi gol.

- Čak 22 fudbalera je uspelo da se ove sezone upiše u strelce, od 33 koja su nastupali. Naravno, među njima se nalaze i tri golmana. Predvodnici su Pešić (29) i Boaći (23), a na trećem mestu je Slavoljub Srnić sa devet golova. Zvezda je ove sezone imala sreće u dva navrata, kada su protivnički igrači pogodili sopstvenu mrežu.

- Najbolji dribler naše ekipe je Nemanja Radonjić sa 59 odsto uspešnih driblinga i prosekom od sedam pokušanih i 4,4 uspešna driblinga po utakmici.

- Najviše dobijenih duela u odbrani imao je Filip Stojković, koji je ove sezone dobio 305 od 470 duela (65%). Na drugom mestu nalazi se Damijan Le Talek sa 255 dobijenih duela od ukupno 396 (64%).

- Filip Stojković je najbolji i kada su klizeći startovi u pitanju — 133 puta je uspešno oduzeo loptu protivnicima iz 208 pokušaja.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar