Чари фудбала - 4 црвена, пенал због гурања судије...

Еврогол у 125'! Дуел Ажаксјоа и Авра у полуфиналу баража за пласман у Лигу 1 обележио је хаос на стадиону Франсоа Коти.

Фудбал 21.05.2018 | 20:45
Чари фудбала - 4 црвена, пенал због гурања судије...
Након ремија 1:1 после регуларних 90 минута, уследио је миран први продужетак, у којем се није могла ни наслутити драма у наредном.

Све је "закувао" судија Франк Шнајдер који је у 111. минуту шокирао домаће играче и навијаче када је свирао пенал и показао црвени картон Котадеру.

Везиста Ажаксјоа није фаулирао противника у свом казненом простору, нити је играо руком, штавише, није био ни близу играча Авра.

Међутим, унео се у лице Шнајдеру незадовољан што овај није прекинуо игру после центаршута противника, а арбитар је искорисио своје право да га казни искључењем и свира фаул на месту на којем је "нападну", што је по пропозицијама ФИФА.

Тако су гости прекоа Матета повели 2:1, захваљујући беспотребном нападу ривала на судију. Међутим, то је само разбеснело домаће играче који су насрнули на Матета покушавши да га спрече да предуго прославља гол.



Уследио је клинч фудбалера два тима, а Шнајдер је све решио показавши још три црвена картиона, један домаћем играчу Саинати, а два гостујућим фудбалерима – стрелцу из пенала Матети и Баину.

После овог хаоса сви су очекивали победу Авра и пласман у финале баража, међутим, на одушевљење домаћих навијача резервиста Камара постиже фантастичан гол волеј ударцем са око 18 метара у петом минуту надокнаде, дакле 125. минуту сусрета.

То је донело пенал серију у којој је већ на старту Ферхат промашио шут за Авр, док су с друге стране редом били сигурни Селемани, Ласи, Камара, Лејун и Жимбер за 5:4 и пролаз у финале.

А у борби за пласман у највиши ранг француског фудбала, Ажаксјо ће играти двомеч са 18. тимом из Лиге 1 ове сезоне Тулузом. Утакмице су на програму 23. маја на Корзици и 27. у Тулузу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар