Čari fudbala - 4 crvena, penal zbog guranja sudije...

Evrogol u 125'! Duel Ažaksjoa i Avra u polufinalu baraža za plasman u Ligu 1 obeležio je haos na stadionu Fransoa Koti.

Fudbal 21.05.2018 | 20:45
Čari fudbala - 4 crvena, penal zbog guranja sudije...
Nakon remija 1:1 posle regularnih 90 minuta, usledio je miran prvi produžetak, u kojem se nije mogla ni naslutiti drama u narednom.

Sve je "zakuvao" sudija Frank Šnajder koji je u 111. minutu šokirao domaće igrače i navijače kada je svirao penal i pokazao crveni karton Kotaderu.

Vezista Ažaksjoa nije faulirao protivnika u svom kaznenom prostoru, niti je igrao rukom, štaviše, nije bio ni blizu igrača Avra.

Međutim, uneo se u lice Šnajderu nezadovoljan što ovaj nije prekinuo igru posle centaršuta protivnika, a arbitar je iskorisio svoje pravo da ga kazni isključenjem i svira faul na mestu na kojem je "napadnu", što je po propozicijama FIFA.

Tako su gosti prekoa Mateta poveli 2:1, zahvaljujući bespotrebnom napadu rivala na sudiju. Međutim, to je samo razbesnelo domaće igrače koji su nasrnuli na Mateta pokušavši da ga spreče da predugo proslavlja gol.



Usledio je klinč fudbalera dva tima, a Šnajder je sve rešio pokazavši još tri crvena kartiona, jedan domaćem igraču Sainati, a dva gostujućim fudbalerima – strelcu iz penala Mateti i Bainu.

Posle ovog haosa svi su očekivali pobedu Avra i plasman u finale baraža, međutim, na oduševljenje domaćih navijača rezervista Kamara postiže fantastičan gol volej udarcem sa oko 18 metara u petom minutu nadoknade, dakle 125. minutu susreta.

To je donelo penal seriju u kojoj je već na startu Ferhat promašio šut za Avr, dok su s druge strane redom bili sigurni Selemani, Lasi, Kamara, Lejun i Žimber za 5:4 i prolaz u finale.

A u borbi za plasman u najviši rang francuskog fudbala, Ažaksjo će igrati dvomeč sa 18. timom iz Lige 1 ove sezone Tuluzom. Utakmice su na programu 23. maja na Korzici i 27. u Tuluzu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar