Партизан: А сад - Јуриш на Куп!

Ђукић: Имамо шансу да сезону учинимо успешном! Тренер Партизана Мирослав Ђукић изјавио је да ће црно-бели уколико освоје Куп Србије у среду против Младости из Лучана учинити сезону успешном.  У среду у Сурдулици Партизан и лучанска Младост боре се за трофеј у националном купу. Ђукић најављује офанзиву игру од првог минута. "Ако освојимо куп сезона ће бити одлична", кажу он и Вулићевић.

Фудбал 21.05.2018 | 20:15
Партизан: А сад - Јуриш на Куп!
Цела сезона стала је у 90 минута. Партизан је имао одличан европски пут, али је горак укус остао због губитка титуле и то прилично убедљиво.

Ипак, црно-бели могу до трофеја, тачније могу да одбране пехар у Купу Србије и према речима представника црно-белих они су на то спремни. Партизан има прилику да први пут у историји освоји три купа заредом.

Уочи финалне утакмице у Купу Србије у Сурдулици у среду, 23. маја од 19 часова (директан пренос ТВ Арена спорт 1), тренер Партизана Мирослав Ђукић и капитен Мирослав Вулићевић, најављују офанзивну игру од првог минута и додају да би освајањем трофеја сезона била "одлична".

"Сви смо свесни важности утакмице. Улазимо са великим амбицијама и жељама да освојимо такмичење, јер бисмо тако заокружили одличну сезону. Против нас је екипа Младости са којом смо имали много проблема у оба меча. Очекује нас тежак посао, али ћемо од првог минута јуришати на куп. Покушаћемо да испишемо историју, имамо велику прилику, али ћемо морати много да се презнојимо до њега", рекао је Ђукић на конференцији за новинаре.

Ђукић је поновио да би освајањем трофеја сезона била учињена одличном.

"Сезона јесте била турбулентна. Али, играње у Европи је било одлилчно, сад имамо прилику да освојимо трофеј у купу, у лиги смо заузели другу позицију. Дакле, ако освојимо куп - одлична сезона".

Упитан за терен, димензије и стање, Ђукић је одговорио: "Нема кукања, мораћемо да се прилагодимо. Нема изговора, идемо на победу од првог минута".

О томе што се финале игра у Сурдулици:

"Нисмо добили објашњење зашто се игра у Сурдулици. Ја закључујем да је то да би се фаворизовале мање средине и да се фудбал тамо популаризује. Супер ако је то идеја, али онда тој идеји онда треба дати континуитет. Дакле, сваје године да се игра у мањим срединама. Видећемо већ следеће године године да ли постоји континуитет или је то било због нечега".

А пенали?

"Вежбаћемо их", одговорио је Ђукић.

Мирослав Вулићевић је већ 4,5 године у Партизану и има 4 трофеја. Жели нови:

"Немам ништа против да се заврши као прошле године. Очекује нас тешких 90 минута. Потрудићемо се да не буде изненађења, а Лучанци, наравно, имају право да се надају и да се боре, стигли су до краја. Лучанци имају екипу за плеј-оф, задали су нам много проблема. Наша екипа има снаге и мотива за још 90 минута и да ову сезону завршимо, по мени, успешну".

Упитан да ли су се он и први капитен Саша Илић договорили ко ће да подигне пехар, ако га Партизан освоји, Вулићевић је у шали одговорио: "Договорили смо се одавно - ја идем на конференције за новинаре, а он диже трофеје. Сале је тај који наређује. Прошле године се лепо завршило, надам се и ове. Ја ћу да наставим да обављам тај 'прљави део посла'".

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар